Acasă / Rețete culinare bune / Boabe de soia coapte – reteta

Boabe de soia coapte – reteta

Soia, aceasta „carne vegetala” atat de blamata in trecutul nostru glorios si atat de prezenta in realitatea actuala globala, este o planta originara din Asia si a fost aclimatizata in Europa prin secolul de gratie XVII. Am facut cunostinta prima oara cu soia coapta / prajita prin ’88-’89 in casa unor oameni descuiati la cap si am fost extrem de placut surprins de gustul acestei, sa-i spunem simplu, gustari. Nu seamana cu nimic cunoscut, nici ca miros si nici ca gust sau textura si bine face. Va invit deci sa cititi si sa incercati.

Ingrediente:
200-300 g boabe de soia
sare
ulei de masline extra virgin (optional)

Mod de preparare:
Treaba e extrem de simpla: la fel ca si in cazul altor leguminoase rude apropiate ale sale, soia trebuie lasata la inmuiat si rehidratat in jur de 12 ore intr-un recipient cu apa (eventual o puneti sa inoate peste noapte :)).

Dupa imbaiere, aruncati apa, clatiti putin boabele de soia si puneti-le la fiert asa, cam o ora sau pana vedeti ca incep sa se decojeasca, apoi scurgeti-le binisor si lasati-le sa se lafaie intr-o tava potrivita. Cand spun „tava potrivita” ma refer la faptul ca e recomandabil ca boabele sa fie asezate intr-un singur strat pentru o coacere eficienta si omogena. Buuun, presarati niste sare (fara sa exagerati) si, daca preferati un plus de aroma, cateva picaturi de ulei de masline extra virgin, amestecati frumos si bagati toata povestea la cuptor (170-180 grade C).

Cand s-au rumenit frumos devenind aurii (vezi foto), extrageti boabele de soia din fierbinteala cuptorului si lasati-le la la odihnit si racit, apoi… gustati, zambiti si povestiti-mi cum vi s-au parut.
Sa ne fie de bine!

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Valoare energetica (calorii / 100 g produs): 450
Buget estimativ [RON]: 7

Alte variante ale retetei:
Exista, evident si posibilitatea prajirii acestor minunate boabe, dar din motive strict calorice, nu recomand aceasta metoda barbara 🙂
Va recomand sa incercati într-o bună zi si rudele mai tinere ale boabelor de soia coapte, edamamele. Vă asigur ca nu o să vă pară rău!

cg 2012

vezi şi

Cartofi noi la cuptor cu mărar și usturoi verde – rețetă

Aproape dulci și cu o textura fină, tuberculii tineri ai credinciosului cartof pot fi o garnitură atrăgătoare sau un fel principal foarte reușit alături de o salată de sezon.

2
Comentarii

avatar
  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai apreciate
Anunță-mă când apar
Coca Chanel
Cititor
Coca Chanel

Excelente de preparat ca snack, cam calorice, dar bune-bune! va pupa Coca, ca-i de treaba pe aici. :)))

Didinul
Cititor
Didinul

Marfa!