Rețete culinare bune și foarte bune

Dulceață de dovleac- rețetă percutantă

De vis!

Și pentru că tot am povestit recent despre dovleac, dulceața de dovleac este o alegere delicioasă și inedită. Aveți în cele de mai jos o rețetă simplă , dar foarte gustoasă – încercați-o cu încredere, îmi veți mulțumi! 🙂

Ingrediente pentru dulceața de dovleac

  • 1,5 kg de dovleac curățat și tăiat în cuburi mici
  • 800 g de zahăr
  • Sucul de la 2-3 lamâi
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță de cuișoare măcinate
  • 1/2 ceașcă de nuci tocate (opțional)
  • anason (opțional, doar pentru entuziaști)

Instrucțiuni de preparare a minunatei dulcețe de dovleac

  1. Dovleacul
    • Curățați dovleacul de coajă și semințe. Tăiați-l în cuburi mici de aproximativ 1 cm.
  2. Zahărul
    • Într-o cratiță mare, topiți zahărul la foc mediu până când obține o culoare auriu închis. Aveți grijă să nu-l ardeți!
  3. Adăugarea dovleacului în cratița cu pricina
    • Adăugați cuburile de dovleac caramelizat în cratiță și amestecați bine până când sunt acoperite cu caramel.
  4. Adăugarea ingredientelor aromatice tot în cratița cu pricina
    • Stoarceți sucul de lămâie și adăugați-l în cratiță. Adăugați și coaja rasă de lămâie, scorțișoara și cuișoarele măcinate. Amestecați bine.
  5. Gătirea dulceții în cratița cu pricina 🙂
    • Reduceți sursa de încălzire la minim și lăsați compoziția să fiarbă încet, amestecând din când în când, timp de aproximativ 1,5-2 ore sau până când dovleacul este fraged și dulceața a căpătat consistența dorită (vezi pasul 6).
  6. Consistența
    • Pentru a verifica consistența dulceții, puneți o picătură de dulceață pe o farfurie rece. Dacă se formează o peliculă și nu se împrăștie, dulceața este gata.
  7. Nucile și anasonul (opțional)
    • Dacă doriți, adăugați nucile pisate în prealabil și 2-3 flori de anason stelat și amestecați bine.
  8. Sterilizarea borcanelor
    • Sterilizați borcanele și capacul înainte de a pune dulceața în ele. Puteți face acest lucru fie prin fierbere, fie prin folosirea cuptorului clasic sau chiar a cuptorului cu microunde (eu l-am utilizat întotdeauna cu succes, puneți borcanele goale și fără capace 10 minute la puterea maximă).
  9. Umplerea borcanelor
    • Turnați dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și închideți-le imediat cu capacul. Folosiți mănuși sau prosoape de bucătarie pentru a nu vă arde.
  10. Răcirea și depozitarea
    • Lăsați borcanele cu dulceață să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat, într-o cămară sau pivniță, dacă aveți. 🙂

Dulceața aceasta este, credeți-mă, o minune! E perfectă pentru a fi savurată pe pâine prăjită sau, pentru cei mai stilați dintre noi alături de brânzeturi fine.

Alte recomandări

Să ne fie de foarte bine!



Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Tu ce părere ai? Comentezi?x
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc