Rețete culinare bune și foarte bune

Gogoșari murați în oțet cu conopidă – rețetă excelentă

Cea mai bună rețetă de gogoșari în oțet, jur pe roșu!

Gogoșarii murați utilizând această rețetă au o savoare aparte și se asortează frumos cu bucatele tradiționale din perioada sarbatorilor de iarnă.

Ingredientele necesare pentru minunații gogoșari cu conopidă în oțet

  • gogoșari
  • oțet din vin
  • apă
  • sare
  • zahăr
  • boabe de muștar
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper
  • frunze de dafin
  • țelina rădăcină și frunze
  • morcovi
  • conopidă
  • usturoi (cât mai românesc posibil)

Mod de preparare a celor mai buni gogoșari murați în oțet

  1. Se spală bine gogoșarii (normal, nu?), se taie în sferturi sau mai mici în funcție de preferințe și de dimensiunea gogoșarilor și se lasă la scurs.
  2. Solutia de murare se prepara astfel: la 2 litri și jumătate de apă se adaugă un litru de oțet, apoi, pentru fiecare litru de lichid rezultat din amestecul celor două, se adaugă cate o lingura (de bucatarie) de sare si două de zahăr (de exemplu: la 5 litri de apă adaugam 2 litri de oțet –> rezulta 7 litri de lichid în care punem 7 linguri de sare si 14 de zahar). Oricum, pentru succes maxim vă recomand călduros sa gustați din intreaga poveste si, daca este cazul, sa o ameliorați după preferință. Proportia este de cca. 4 litri de lichid la 2-3 kg gogosari. Alegeți o oală încăpătoare pe care sa o umpleți 3/4 cu lichid, ultimul sfert ramânând liber pentru a-l umple cu gogoșarii ce trebuie mai întâi opăriți.
  3. Așadar și prin urmare, soluția rezultată se pune la fiert, se adauga mirodeniile, din nou după gust și preferință că doar e democrație și egalitate între sexe (boabele de muștar, ienibaharul, piperul si dafinul).
  4. Când începe sa fiarbă și bucătăria se umple cu un abur aromat, ușor acid pentru cei sensibili și făr’ de hotă funcțională, se adaugă gogosari câti incap în sfertul rămas liber de care aminteam ceva mai sus și se lasă la opărit 5 minute, apoi se scot si se pun la scurs și răcit; se adaugă cate o noua tranșă până îi opariți pe toți apoi opriti lichidul din fiert.
  5. Dupa ce s-au racit cât de cât, bucațile de gogoșar se așează cu talent și pricepere în borcane, se adaugă printre dânsele și buchețelele de conopida, usturoiul (2-3 căței la un borcan de 800), țelină și morcovi tăiați rondele sau cum preferați, având grijă să umpleți borcanul lasând un spațiu de 3-4 cm pana la capac în care adăugați cu dischis un ghem / mănunchi de frunze de țelină proaspete și aromate până la cer.
  6. Soluția de murare se toarnă caldă spre fierbinte în borcane până depășește nivelul frunzelor de țelina si se lasa 10-15 min. până este eliminat aerul din interiorul borcanului; ulterior, se mai completeaza cu lichid daca e nevoie și se pun capacele (celofan sau metalice cu ghivent).

Borcanele se depozitează în zone cu temperatură moderată, ferite de lumina directă a soarelui și de pisici curioase.

Să ne fie de foarte bine!

cg2012


Aditivi:
Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc