Deși denumirea sugerează un produs neaoș, ouăle ochiuri „românești” nu sunt un preparat tradițional autohton; e foarte posibil ca titulatura populară să sublinieze de fapt zona geografică unde acestea se găteau preponderent în această formă – Țara Românească. În bucătăria franceză, ele se numesc „oeufs poches”, de unde și termenul autohton „poșate”.
Ingrediente
- 4-6 ouă
- un litru apă de izvor 🙂
- 2-3 linguri de oțet (nu are rolul de a acri ouăle, Doamne ferește! – ajută la coagularea rapidă a albușului, evitându-se astfel „zdrențuirea” sa în timpul fierberii)
- o lingură de sare
Modul corect de preparare a ouălor poșate (sâc!)
- Apa se toarnă într-o oală potrivită, se adaugă sarea și oțetul și se pune totul la fiert.
- Ouăle se sparg și se pun într-o cană sau farfurie adâncă, cu grijă, fără a sparge gălbenușul pentru a nu strica farmecul poveștii. Când apa dă în clocot, ouăle se varsă cu grijă în oală, pe cât posibil, separate.
- Se fierb circa 2 minute (cele din foto au fost fierte 3 minute și de aceea sunt cleioase spre tari). Se scot și se scurg într-o sită obișnuită.
Sa ne fie de foarte bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Proveniență / origine: România