Deși denumirea sugerează un produs neaoș, ouăle ochiuri „românești” nu sunt un preparat tradițional autohton; e foarte posibil ca titulatura populară să sublinieze de fapt zona geografică unde acestea se găteau preponderent în această formă – Țara Românească. În bucătăria franceză, ele se numesc „oeufs poches”, de unde și “poșate”.
Ingrediente
4-6 ouă
1 litru apă de izvor 🙂
2-3 linguri de oțet
o lingură de sare
Mod de preparare
Apa se toarnă într-o oală potrivită, se adaugă sarea și oțetul și se pune totul la fiert.
Ouăle se sparg și se pun într-o cană sau farfurie adâncă, cu grijă, fără a sparge gălbenușul pentru a nu strica farmecul poveștii. Când apa dă în clocot, ouăle se varsă în oală pe cât posibil separate.
Se fierb circa 2 minute (cele din foto au fost fierte 3 minute și de aceea sunt cleioase spre tari). Se scot și se scurg într-o sită obișnuită.
Sa ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Țara de origine: România