Rețete culinare bune și foarte bune

Ouă ochiuri românești – rețetă poșată

Artizanal, ovoidal ?

Deși denumirea sugerează un produs neaoș, ouăle ochiuri „românești” nu sunt un preparat tradițional autohton; e foarte posibil ca titulatura populară să sublinieze de fapt zona geografică unde acestea se găteau preponderent în această formă – Țara Românească. În bucătăria franceză, ele se numesc „oeufs poches”, de unde și “poșate”.

Ingrediente

4-6 ouă
1 litru apă de izvor 🙂
2-3 linguri de oțet
o lingură de sare

Alte recomandări

Mod de preparare

Apa se toarnă într-o oală potrivită, se adaugă sarea și oțetul și se pune totul la fiert.
Ouăle se sparg și se pun într-o cană sau farfurie adâncă, cu grijă, fără a sparge gălbenușul pentru a nu strica farmecul poveștii. Când apa dă în clocot, ouăle se varsă în oală pe cât posibil separate.
Se fierb circa 2 minute (cele din foto au fost fierte 3 minute și de aceea sunt cleioase spre tari). Se scot și se scurg într-o sită obișnuită.

Sa ne fie de bine!


Aditivi: ,
Producător:
Țara de origine:

Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Tu ce părere ai? Comentezi?x
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc