Rețete culinare bune

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi – rețetă înmiresmată

și degrabă frumos înmiresmantă! :)

Conopida, această minunată legumă care nu a contenit să mă uimească prin versatilitatea-i de excepție, este vedeta acestei combinații deosebit de gustoasă și de inspirată, aș putea spune.

Ingrediente:
o conopidă proaspătă, potrivită
3-4 căței usturoi
2-3 linguri de maionează bună (eventual homemade)
sare
piper

Mod de preparare:
Conopida se curăță de frunze și se spala cu apă de izvor. Buchețelele se desprind de pe tulpină, se pun binișor într-o sită gospodărească și se mai trec printr-un jet de apă pentru eliminarea definitivă a eventualelor fire de praf sau cernoziom.
Se pune cu talent o oală cu apă la fiert dimpreună cu 2 lingurițe de sare. Când apa binevoiește a incepe saă fiarbă, se adaugă buchețelele de conopidă. Se fierb la foc liniștit și potrivit cca o jumătate de ora (până când au o consistență de opărit spre fiert sau devin vag translucide – scuze dacă v-am băgat în ceață) apoi se scurg în acceași sită gospodărească ca mai sus și se lasă cu smerenie la răcit.
Se curăță cu îndemânare și tărie de caratcer cațeii de usturoi, se taie mărunt sau se pisează cu dârzenie și se pune rezultatul miraculos într-o cana încapătoare, cu sare, și se lasă la macerat cca 10-15 min. Ulterior se adaugă maioneza și se amestecă până simțim clar un miros de ozon (glumesc!).
Buchețelele de conopidă se taie și se mărunțesc cu pricepere și după preferință apoi se pun intr-un bol; peste, se adaugă sare, piper și amestecul pregătit deja din maionează și usturoi; pătrunjelul se taie marunt și se pune și el in bol să ia parte la distracția gustativă și olfactivă.
Într-un final glorios și încântător, totul se amesteca cu grijă, se acoperă și se lasă la frigider exact atât cât vă lasă inima și pofta.

Sfaturi, recomandari suplimentare si alte informatii utile:
Conopida nu trebuie fiarta excesiv pentru a nu se zdrobi la amestec.
Usturoiul trebuie lăsat cu sare pentru a da un gust mai bun sosului, dar pentru o preparare rapida, se pot adauga ingredientele separat, direct in bol, peste conopida fiarta.

Să ne fie de bine!

PS
Am pus foto cu „opera” neamestecată, așa, de sanch.i 🙂

cg2011


Aditivi: ,
Producator:

Etichete

Alte recomandări

Abonare
Anunță-mă când apar
guest
1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
DinaR

Faceam ceva asemanator cu dovlecei, dar a iesit incredibil cu conopida. 😋

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Close
Close