Rețete culinare bune și foarte bune

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi – rețetă înmiresma(n)tă

Onctuoasă, flamboaiantă, puternică, izbitoare!

Conopida, această minunată legumă care nu a contenit să mă uimească prin versatilitatea-i de excepție, este vedeta acestei combinații deosebit de gustoasă și de inspirată, aș putea spune.

Ingrediente pentru o salată de conopidă cu maioneză onorabilă

Modul secret și bine documentat de preparare a salatei de conopidă cu maioneză

  1. Conopida se curăță de frunze și se spala cu apă de izvor. Buchețelele se desprind de pe tulpină, se pun binișor într-o sită gospodărească și se mai trec printr-un jet de apă pentru eliminarea definitivă a eventualelor fire de praf sau cernoziom.
  2. Se pune cu talent și dibăcie o oală cu apă la fiert dimpreună cu 2 lingurițe de sare. Când apa binevoiește a incepe să fiarbă, se adaugă buchețelele de conopidă. Se fierb la foc liniștit și potrivit cca. o jumătate de ora (până când au o consistență de opărit spre fiert sau devin vag translucide – scuze dacă v-am băgat în ceață) apoi se scurg în aceeași sită gospodărească ca mai sus și se lasă cu smerenie la răcit.
  3. Se curăță cu îndemânare și tărie de caracter cațeii de usturoi, se taie mărunt sau se pisează cu dârzenie și se pune rezultatul miraculos într-o cana încapătoare, cu sare, și se lasă la macerat cca. 10-15 min. Ulterior se adaugă maioneza și se amestecă până simțim clar un miros de ozon (glumesc!).
  4. Buchețelele de conopidă se taie și se mărunțesc cu pricepere și după preferință apoi se pun intr-un bol.
  5. Pesteconopidă se adaugă sare, piper și amestecul pregătit deja din maionează și usturoi. Pătrunjelul se taie marunt și se pune și el in bol să ia parte la distracția gustativă și olfactivă.
  6. Într-un final glorios și încântător, totul se amesteca cu grijă, se acoperă și se lasă la frigider exact atât cât vă lasă inima și pofta, dar minim o oră.

Sfaturi, recomandari suplimentare si alte informatii utile

  • Conopida nu trebuie fiartă excesiv pentru a nu se zdrobi la amestecul final.
  • Usturoiul trebuie lăsat cu sare pentru a da un gust mai bun sosului, dar pentru o preparare rapida, se pot adauga ingredientele separat, direct in bol, peste conopida fiarta.

Pentru un gust absolut desăvârșit, vă recomand să pregătiți conopida la un aparat de gătit cu aburi și vă asigur că nu veți regreta – practic, conopida își păstrează neatinse toate aromele posibile – rezultatul este extraordinar. Pentru cei intelesați în achiziția unui astfel de aparat minunat, am publicat un review fără briz-briz-uri și înflorituri pentru un Philips aici.


Să ne fie de bine!

cg2011


Aditivi: ,
Producător:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

5 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
DinaR
DinaR
31 mai 2020 9:28

Faceam ceva asemanator cu dovlecei, dar a iesit incredibil cu conopida. 😋

Irinuca
Irinuca
13 septembrie 2020 8:42

Foarte buna! 👍

Miri
Miri
29 octombrie 2020 5:48

👌👌👌

Lorena
Lorena
19 martie 2024 20:45

Am ras, multumesc! 🙂

Ingrid
Ingrid
24 iunie 2024 18:44

Nebunie culinara!!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc