Franța
Produse din Franța.
- Mică enciclopedie culinară
Cele mai bune lichioruri din plante
Povestim puțin în acest articol despre cele mai cunoscute și apreciate lichioruri din plante din lume.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos olandez – rețetă hollandaise
Sosul olandez este unul dintre cele cinci sosuri de bază din bucătăria clasică franceză, iar aceasta e rețeta tradițională.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Boeuf Bourguignon – rețetă franțuzească de tocană de vită cu ciuperci
Rețeta foarte bună de Boeuf Bourguignon, ca la mama ei burgundă.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Conopidă gratinată – rețetă bună, la cuptor
Rețeta, simplă, bună și gustoasă de conopidă gratinată la cuptor.
- Mică enciclopedie culinară
Pâtés, terrines, rillettes – diferențe și asemănări
Vorbim aici despre asemănările și deosebirile dintre și ntre pateuri, terine, rellette-uri, preprate clasice în gastronomia franceză
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sufleu de conopidă – rețeta cu sos bechamel și brânză tare
Rețeta simplă și clară a celui mai bun sufleu de conopidă din lume.
- Articole
Pairing-ul de vinuri cu brânzeturi – cum le asociem pe cele două
Acest ghid succint te va purta prin bazele pairing-ului vinuri-brânzeturi, oferindu-ți recomandări practice pentru a crea armonii perfecte și pentru…
- Rețete culinare bune și foarte bune
Turtă dulce – rețeta festivă, de împodobit bradul
Rețeta simplă și la obect de turtă dulce clasică, glazurată și frumos mirositoare în vremea sărbătorilor de iarnă.
- Mică enciclopedie culinară
Vinurile spumante
Vinurile spumante oferă o gamă largă de stiluri, arome și texturi, fiind perfecte pentru diverse ocazii.
- Mică enciclopedie culinară
Bucătăria franceză
Vorbim despre istoria bucătăriei franceze, regiuni și tehnici, vinuri și deserturi, influențe și evoluție.