Hrisca este foarte populara in Rusia si tot spatiul post-sovietic - are un gust si aroma foarte placuta, contine cea mai buna combinatie de proteine, fibre si microelemente - cum s-a exprimat un dietolog " Gasiti in ea tot tabelul lui Mendeleev":)Eu de mica sunt obisnuita cu hrisca ca mancare de baza, asa cum se prepara aici orezul si cartofii, asa facea mama si bunica hrisca. In Romania nu prea se cunoaste, se gaseste doar la Plafar si se ia doar ca mancare pentru vegetarieni sau cei ce tin la alimentatie sanatoasa.
Recomand sa aveti in vedere aceste crupe, mai ales daca aveti copilasi mici, sunteti in regim de slabire sau tineti la sanatatea familiei voastre - si toate astea le vreti sa fie si gustoase 🙂
Voi descrie un pic mai detaliat cum se fierbe corect hrisca, pentru ca de asta depinde cat de gustoasa si estetica va fi mancarea. In continuare voi pune si retete cu hrisca, de tot felul, asa ca recomand sa va aprovizionati de pe acum de la magazinele naturiste.
Text preluat de pe site-ul Elenei, o tanara basarabeanca apriga si priceputa, cu retete foarte bune. Pentru a citi intreaga procedura de fierbere intrati aici: https://www.lalena.ro/191-reteta-Cum-fierbem-corect-Hrisca.html
Eu asa am debutat in domeniul "hrisca", cu sfaturile Elenei. Adevarul e ca hrisca chiar are un gust interesant si e plina de minerale si am dezvoltat o oarecare dependenta ca sa zic asa. Am pus si o inrebare unde gasesc hrisca in mod uzual (mie imi tot aduce un amic din Chisinau dar nu e o solutie prea comoda), deci cine are ceva date legate de problema si vrea sa ma ajute cu sfaturi, o poate face aici: http://foodspot.ro/forum/unde-gasesc/unde-gasesc-hrisca/#p9 iar eu ii multumesc de pe-acuma.
Alte retete cu hrisca gasiti tot la Lena, incercati cu incredere: https://www.lalena.ro/cautare.html?q=hrisca
Pofta buna!