Rețete culinare bune și foarte bune

Borș de sfeclă polonez – rețetă pură

Posibil cea mai bună rețetă de borș de sfeclă

Sfecla este o rădăcinoasă vulgară cu un gust bogat, minunat. Având un conținut abundent de vitamine (A, B, C, E, K) și minerale (fier, potasiu, calciu, acid folic), este considerată și recunoscută ca fiind un detoxifiant de top. O altă caracteristică interesantă a sa este aceea că proprietățile sale curative se păstrează integral chiar dacă este fiartă sau coaptă sau cel puțin așa susțin oamenii de știință din Marea Britanie (of course).

În cele de mai jos, vă prezint cea mai buna rețetă de borș de sfeclă – simplă, rapidă, extrem de sănătoasă și gustoasă. Strabunica mea sigur zambește, știe ea bine de ce. 🙂

Ingredientele necesare pentru prepararea unui borș de sfeclă bun

  • 3 sfecle roșii potrivite
  • 1 litru de borș bun
  • o ceapă
  • 150 grame tăiței cu ou (opțional, dar interesant de încercat)
  • sare
  • smântână (opțional, dar recomandat 100%)
  • apă de izvor 🙂

Modul de preparare a unui borș de sfeclă desăvârșit

  1. Începem cu ritualul clasic – sfecla se curăță de coajă și se spală, nu singură ci cu ajutorul tău nemijlocit și neprețuit.
  2. Alegem apoi cu pricepere o oală potrivită (5 litri) in care se dă sfecla prin răzătoarea mare (sau se taie fideluță).
  3. Imediat ce este finalizat acest proces laborios, se adauga apă cât sa acopere cu 2-4 cm sfecla rasă, se pune și ceapa intreagă curățată și se (de)pune opera la fiert. Se spumează fără zabavă când este necazul.
  4. După cca. 45-60 min. sau când sfecla e fiarta (și nu mai face spumă), se adaugă borșul și se mai lasă la fiert incă cca. 20-30 min. sau până nu-ți mai dă pace pofta.
  5. Într-un final glorios, se adaugă taițeii, se mai dă povestea in clocot de 2-3 ori și se lasă sub acoperământ.
  6. După ce s-a răcit puțintel, faceți poze, publicați-le pe instagram și liber la consum. 🙂

Alte variante ale retetei de borș de sfeclă

  • Pentru un gust cu adevarat sublim, borșul de sfecla se recomandă fără rețineri a fi „dres” cu smântână. Imperialiștii insistă maxim să nu omitem acest aspect de necontestat.
  • De asemenea, într-un moment de rătăcire vecin cu răzvrătirea și nebunia trecătoare, am făcut borșul acesta cu carne (vită, dar merge de minune și porcul, am adăugat în plus și vreo doi morcovi tăiați rondele). Nu am cuvinte, desfrâu total!

La mulți ani și să ne fie de bine!

cg2014


Aditivi:
Producător:
Proveniență:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Olea
Olea
21 ianuarie 2024 23:57

Genial, imi place mult sa te citesc! Asa facea si bunica mea brosul in Radauti. 🙂

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc