Maille este o marca apreciata, cu vechime si traditie, fiind „lansata” pe la 1747 cand Antoine-Claude Maille (producator de otet) si-a deschis un butic in Paris. De atunci, marca si-a schimbat de vreo 4 ori proprietarii, in prezent facand parte din portofoliul Unilever.
Tot in ceea ce priveste ingredientele, va dau un pont: de la Maille achizitionez doar varianta de mustar Dijon cu hrean, cea despre care vorbim acum adica, deoarece restul varietatilor cocheteaza destul de acerb cu aditivi nedoriti (gume, coloranti, dextroza) – exceptie facand totusi Dijonul clasic. E posibil ca achizitia din 2000 de catre Unilever sa fi daunat marcii si, implicit, retetelor originale.
Ingrediente:
Apa
Boabe de mustar
Otet
Sare
Hrean (3.5%)
Acidifiant: acid citric
Conservant E224 (sulfiti)
Mustarul de Dijon cu hrean Maille se comercializeaza ambalat in borcan 215 grame la un pret mediu de cca. 10 lei.
Sursa foto 1: eMAG
Sursa foto 2: arhiva personala
Evaluare autor
Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret
Foarte bun
Gust aspru, sec, serios. Este iute, dar nu exagerat, sarat si acrisor deopotriva, exact asa cum ii sta bine unui Dijonaise veritabil.