Acasa / Recenzii / Produse / Alimente si bauturi / Sosuri / Mustar de Dijon cu hrean – Maille

Mustar de Dijon cu hrean – Maille

Maille este o marca apreciata, cu vechime si traditie, fiind „lansata” pe la 1747 cand Antoine-Claude Maille (producator de otet) si-a deschis un butic in Paris. De atunci, marca si-a schimbat de vreo 4 ori proprietarii, in prezent facand parte din portofoliul Unilever.

mustar-dijon-hrean-maille-2-foodspot-roMustarul de Dijon cu hrean Maille are un gust aspru, sec, serios; este iute, dar nu exagerat, sarat si acrisor deopotriva, exact asa cum ii sta bine unui Dijonaise veritabil. Bucatile de hrean se simt cu usurinta in textura fina si densa a mustarului, fapt deloc deranjant ci dimpotriva. In ceea ce priveste ingredientele, acestea sunt naturale si bine echilibrate, armonia fiind totusi deranjata de acidul citric care cred ca nu-si are locul in conditiile in care exista prezent otetul si de conservantul sulfit care e posibil sa provina din otetul amintit.

Tot in ceea ce priveste ingredientele, va dau un pont: de la Maille achizitionez doar varianta de mustar Dijon cu hrean, cea despre care vorbim acum adica, deoarece restul varietatilor cocheteaza destul de acerb cu aditivi nedoriti (gume, coloranti, dextroza) – exceptie facand totusi Dijonul clasic. E posibil ca achizitia din 2000 de catre Unilever sa fi daunat marcii si, implicit, retetelor originale.

Ingrediente:
Apa
Boabe de mustar
Otet
Sare
Hrean (3.5%)
Acidifiant: acid citric
Conservant E224 (sulfiti)

Mustarul de Dijon cu hrean Maille se comercializeaza ambalat in borcan 215 grame la un pret mediu de cca. 10 lei.

Sursa foto 1: eMAG
Sursa foto 2: arhiva personala

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Foarte bun

Gust aspru, sec, serios. Este iute, dar nu exagerat, sarat si acrisor deopotriva, exact asa cum ii sta bine unui Dijonaise veritabil.

Evaluare cititori: 5 ( 1 evaluari in total)
Aditivi: ,
Marca:
Producator:
Furnizor: , ,
Distribuitor:
Tara de origine:

vezi şi

Ketchup dulce – Tomi

Ketchup-ul Tomi are un gust de rosii diluat de amidonul modificat adaugat, dres cu ceva aroma de tomate, dupa cum ii sta bine unui ketchup neaos, matur, excelent pentru niste romani ignoranti.

Comentarii

1 Comentariu la "Mustar de Dijon cu hrean – Maille"

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai apreciate
Anouk
Abonat

Ma asteptam sa fie putin mai dulce fiind cu hrean. E mai mult acru si sarat, bine spus „sec” 😉