Sosuri

Mustar de Dijon cu hrean – Maille

Maille este o marca apreciata, cu vechime si traditie, fiind „lansata” pe la 1747 cand Antoine-Claude Maille (producator de otet) si-a deschis un butic in Paris. De atunci, marca si-a schimbat de vreo 4 ori proprietarii, in prezent facand parte din portofoliul Unilever.

mustar-dijon-hrean-maille-2-foodspot-roMustarul de Dijon cu hrean Maille are un gust aspru, sec, serios; este iute, dar nu exagerat, sarat si acrisor deopotriva, exact asa cum ii sta bine unui Dijonaise veritabil. Bucatile de hrean se simt cu usurinta in textura fina si densa a mustarului, fapt deloc deranjant ci dimpotriva. In ceea ce priveste ingredientele, acestea sunt naturale si bine echilibrate, armonia fiind totusi deranjata de acidul citric care cred ca nu-si are locul in conditiile in care exista prezent otetul si de conservantul sulfit care e posibil sa provina din otetul amintit.

Tot in ceea ce priveste ingredientele, va dau un pont: de la Maille achizitionez doar varianta de mustar Dijon cu hrean, cea despre care vorbim acum adica, deoarece restul varietatilor cocheteaza destul de acerb cu aditivi nedoriti (gume, coloranti, dextroza) – exceptie facand totusi Dijonul clasic. E posibil ca achizitia din 2000 de catre Unilever sa fi daunat marcii si, implicit, retetelor originale.

Ingrediente:
Apa
Boabe de mustar
Otet
Sare
Hrean (3.5%)
Acidifiant: acid citric
Conservant E224 (sulfiti)

Mustarul de Dijon cu hrean Maille se comercializeaza ambalat in borcan 215 grame la un pret mediu de cca. 10 lei.

Sursa foto 1: eMAG
Sursa foto 2: arhiva personala

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Foarte bun

Gust aspru, sec, serios. Este iute, dar nu exagerat, sarat si acrisor deopotriva, exact asa cum ii sta bine unui Dijonaise veritabil.

User Rating: 4.83 ( 2 votes)


Aditivi: ,
Marcă:
Producător:
Furnizor: , ,
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

3 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Anouk
4 martie 2017 14:58

Ma asteptam sa fie putin mai dulce fiind cu hrean. E mai mult acru si sarat, bine spus „sec” 😉

abcd
abcd
Răspuns pentru  Anouk
19 august 2018 20:53

Hreanul in sine nu este dulce, este aromat, aspru si iute. Se gasesc multe varietati de mustar cu hrean pe piata care au zahar adaugat. Mie personal nu imi plac acelea, tocmai de aceea sunt recunoscatoare ca exista acesta care nu are gustul acela dulce care mie personal mi se pare gretos.

Maria
Maria
22 iunie 2020 10:34

Ma asteptam sa fie mai bun, dar mult, mult prea sarat pentru gustul meu.Data viitoare am sa cumpar ingrediente si imi fac in casa.

Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc