Alimente conservate

Ficat de cod in suc propriu – Amberfish

Ficatul de cod este in opinia mea gustativa una dintre cele mai minunate gaselnite de provenienta acvatica. Textura-i catifelata, untoasa, dar totusi ferma, gustul complet si bogat, aspectul si compozitia sa generoasa (acizi grasi omega-3, vitamine (A, D, E), fosfolipide si proteine de calitate superioara) sunt elemente care contribuie la respectul profund pe care-l port acestui aliment incantator.

Am achzitionat de la Berezka in urma cu ceva timp o conserva de ficat de cod produsa in Letonia. Asa cum am afirmat in nenumarate randuri si o voi face intotdeauna, cand vine vorba despre conserve si preparate din peste sau alte vietati marine, tarile baltice sunt adevaratele profesioniste la nivel planetar. Asadar, in imaginile de mai jos se poate observa produsul celor de la Amberfish – m-a uimit volumul relativ restrans* al ficatului de cod ocupand cca. 60% din conserva, restul de 40% fiind constituit din ulei de ficat si suc propriu (exact cum se vede in ultimele doua fotografii de mai jos). Trecand peste acest aspect, produsul este excelent.

Ingrediente:
Ficat de cod
Sare
Condimente (piper negru, foi de dafin)

Cand am achizitionat conserva de ficat de cod, pretul era promo, 12 lei parca pentru 230 grame. In general, pentru aceasta cantitate se platesc 15-18 lei. Recomand 100%!

*) Se pare ca nu am prea avut noroc cu prima conserva din serie, cea despre care am scris, deoarece urmatoarele conserve au avut un continut onorabil de ficat dupa cum stau marturie pozele de mai jos:

Sursa foto 1: site-ul producatorului
Sursa foto 2-7: arhiva proprie

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Excelent

Ficatul de cod este in opinia mea gustativa una dintre cele mai minunate gaselnite de provenienta acvatica.

User Rating: 5 ( 5 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Furnizor:
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc