Alimente conservate

Castraveți murați în saramură – Orzech

Nerecomandați cunoscătorilor...

Nemaidând curs procedurii anuale de murare sezon 2015 (conform rețetă murături povestită cu ceva timp în urmă), ne-am trezit cu un 2016 sărac in murături fiind nevoiți să apelăm la varianta achiziției directe din supermarketuri pentru a ușura sevrajul culinar. Știm cred cu toții că oferta de murături la borcan prezentă în spațiile comerciale romanești se axeaza in 99,9% din cazuri pe variante în oțet și extrem de rar în saramură, iar noua ne cam plac murăturile in saramură. 😉

Pe castraveții murați in saramură Orzech pusesem ochii cu ceva timp în urmă și zilele trecute am efectuat achiziția. La deschiderea borcanului, m-a izbit aroma extrem de apropiată de cea a murăturilor de casă. Saramura miroase excelent agitând simțurile, cu ușoare nuanțe de usturoi și mărar uscat, culoarea este exact cum trebuie să fie (verzuliu-laptoasa), iar castraveții… ei bine castraveții sunt foarte sărați și cu toate acestea „fleașcă”. Sunt moi, chiar foarte moi unii castraveți care au fost inghesuiți mai abitir, caracterul crocant lipsind aproape cu desavarșire din borcanul Orzech. Gustul lor mi s-a parut fals, neconvingător și în dezacord total cu aroma minunată simțită la inceput. Păcat!

Ingrediente:
Castraveti
Sare
Apa
Condimente
Usturoi

Lista ingredientelor este curata, neexistand aditivi alimentari.

Produsul vine ambalat in borcan de 870 grame (470 grame de produs solid), cu un pret mediu de 9,5 RON in functie de comerciant.

Sursa foto 1: eMAG
Sursa foto 2, 3, 4: arhiva personala

 

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Mediocru

Un produs nerecomandat cunoscatorilor si celor cu pretentii.

User Rating: 3.87 ( 3 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc