Rețete culinare bune

Mâncare de bame – rețetă bună, simplă și rapidă

Gigea de-a dreptul!

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la bame zâmbesc și înghit în sec. Nu trădez vinetele aflate în vârful piramidei trofice culinare personale ci dimpotriva – ambele legume au un loc comod și sigur pe același palier superior.

Am spus „bună, simplă și rapidă”, deci haideți să n-o mai lungesc aiurea: varianta de față este una adaptată perioadei reci, când nu găsim chiar toate legumele proapete sau, dacă le gasim, au gust fin de castravete, acesta din urma neavând niciun gust defel. 🙂

Ingrediente:
1 kilogram de bame congelate
2 cutii de roșii despielițate în bulion
o ceapă potrivită căt sa stea bine în palmă unui adult, nedegerată
3-4 căței de usturoi
sare
ulei de care simțiți
o legătură de pătrunjel

Treaba e foarte simplă și frumoasă, rețetă e prea mult spus: sotați ceapa și usturoiul tăiate cum vă lasă inima și timpul cu ulei într-o oala cuprinzătoare cu capac; când sotatele devin translucide, adăugați o cană de apă, sare, bamele clătite și scurse în prealabil și conținutul celor două conserve de roșii în bulion. Puneți capacul și lasați să fiarba prietenește împreună. Dupa cca. 30 minute scoateți capacul și lăsați să înceapă să scadă. Atenție mare – amestecați căt de des puteți chiar cu riscul de a sfărâma bamele deoarece aceste minuni au bunul obicei de a se prinde de fundul cratiței indiferent de căt de neaderent e stratul vasului. Pentru a diminua aceste riscuri, entuziaștii/entuziastele, pot băga fără grijă vasul la cuptor – rezultatul va fi minunat!

Când macarea a scăzut de-ajuns, presărați din plin pătrunjelul proaspăt tăiat.

Varianta TURBO plus alte recomandări
Pentru cei asemenea mie care câteodată au timp limitat și își doresc maximum de performanță cu minim de efort, puteți folosi ceapa granulată și usturoi fulgi (are Kamis) – rezultatul este foarte bun. În loc de roșii în bulion puteți pune orice variantă vă place sau preferați: roșii tăiate cuburi, tomate frito, etc.
Bame congelate se găsesc sub brandul Casa Țărănească în Carrefour și Kaufland, 8 lei/punga de 450 grame (nu am gasit de la alți producători/ambalatori, din păcate). În Carrefour se găsesc mai nou și vrac, dar nu am încercat.
Am evitat întotdeauna să iau bame proapete din Obor având în vedere ofertanții și filmul de mai jos pe care vă invit să-l vizionați cu răbdare în timp ce savurați rezultatul rețetei pe care v-am împărtășit-o cu mult altruism.
Balele de care unii se plâng, dau o consistență deosebită acestei mâncări așa că nu aplic nicio metodă de îndepărtare (oțet sau alte fasoane).
Câteva date interesante despre bame găsiți aici: link.

Să ne fie de bine!

PS
Imaginea cover poate părea unora destul de suprarealistă fiind inițial publicată pe Instagram-ul Foodspot.ro.


Aditivi:
Producator:
Tara de origine:

Etichete

Alte recomandări

Comentarii

avatar
  Abonare  
Anunță-mă când apar
Back to top button
Close
Close