Franța
Produse din Franța.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Pateu de ficat – rețetă pentru cei cu gusturi rafinate
Cea mai simplă, fină și gustoasă rețetă de pateu de ficat de pui, porc, vițel sau rață, o minune culinară,…
- Mică enciclopedie culinară
Ce este deglazarea?
Deglazarea este o tehnică culinară fundamentală utilizată pentru a extrage și valorifica aromele concentrate rămase pe fundul tigăii.
- Articole
Cele mai rare și scumpe 10 vinuri din lume
Cele mai rare și scumpe 10 vinuri din lume, amintind succint despre ceea ce le face atât de speciale și prețuite.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos Rémoulade – rețetă grozavă
Rețeta bună și autentică de sos Rémoulade, unul dintre simbolurile rafinate ale bucătăriei franceze.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos Béarnaise – rețeta bună și autentică
Sosul Béarnaise este o emblemă a bucătăriei franceze, cunoscut pentru textura sa mătăsoasă și aroma complexă, iar aceasta este rețeta…
- Mică enciclopedie culinară
Cele mai bune lichioruri din plante
Povestim puțin în acest articol despre cele mai cunoscute și apreciate lichioruri din plante din lume.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos olandez – rețetă hollandaise
Sosul olandez este unul dintre cele cinci sosuri de bază din bucătăria clasică franceză, iar aceasta e rețeta tradițională.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Boeuf Bourguignon – rețetă franceză de tocană de vită cu ciuperci
Rețeta foarte bună de Boeuf Bourguignon, ca la mama ei burgundă.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Conopidă gratinată – rețetă bună, la cuptor
Rețeta, simplă, bună și gustoasă de conopidă gratinată la cuptor.
- Mică enciclopedie culinară
Pâtés, terrines, rillettes – diferențe și asemănări
Vorbim aici despre asemănările și deosebirile dintre și ntre pateuri, terine, rellette-uri, preprate clasice în gastronomia franceză