Acasă / Rețete culinare bune / Supă de ceapă – rețetă

Supă de ceapă – rețetă

O supă fină, delicioasă și care de multe ori mi-a lasat impresia de netăgăduit că este prea ușor de făcut pentru câte oferă.

Pentru 4 porții gustoase avem nevoie de:
3 cepe mai babane
50 g unt
250 ml vin alb sec
1 litru supă limpede de carne
8 felii de franzela/bagheta
cașcaval
miez de seminte de floarea soarelui (de preferat puțin copt)
chimen
sare
piper

Mod de preparare:
Ceapa se curăță plângând, se spală, se taie felii subțiri si se sotează în untul incins destoinic, fără a-l arde, cca. 10 minute într-o oala incapatoare. Se stinge totul cu vin peste care adăugam supa de carne și chimenul, dragul de el. Se lasă minunea la fiert 15-20 de minute. Adăugăm sare si piper dupa gust.

Dupa ce a fiert, supa se împarte în patru vase termorezistente, iar deasupra, în fiecare vas, se pun la plutit câte 2 felii de paine (bagheta sau franzela, in funcție de ce încape), cât să acoperim frumos fața îmbietoare a supei. Peste profana pâine presărăm cașcavalul ras tuns și frezat și, pentru un plus de feng-shui și fițe de instagram, miejii de semințe de floarea soarelui. Într-un final glorios, punem totul în cuptorul preincalzit la 200 de grade și lasam la copt pana ce cașcavalul și semintele se rumenesc frumos. În poza, se poate observa că semințele au fost îndaratnice și nu s-au rumenit deloc frumos, dar na, așa-i în tenis.

Să ne fie de bine, bine de tot! 🙂

cg2010

Aditivi:

vezi şi

Sote de morcovi Cerul Gurii – rețetă

O rețetă de sote de morcovi potrivită pentru orice papilă gustativa cumsecade.

Comentarii

2 comentarii la "Supă de ceapă – rețetă"

avatar
  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai apreciate
Anunță-mă când apar
Lori
Cititor

Am facut ieri 4 portii, am mancat cu EL doua si restul am luat la birou la gamela. Tot biroul a fost in picioare cand am incalzit supa la mw. Felicitari!!! Multumesc adica!👍👍👍👍👍🥣💚

Lori
Cititor

Nota 1000!!