bucătăria franceză
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos Rémoulade – rețetă grozavă
Rețeta bună și autentică de sos Rémoulade, unul dintre simbolurile rafinate ale bucătăriei franceze.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos Béarnaise – rețeta bună și autentică
Sosul Béarnaise este o emblemă a bucătăriei franceze, cunoscut pentru textura sa mătăsoasă și aroma complexă, iar aceasta este rețeta…
- Rețete culinare bune și foarte bune
Escalop de porc cu ciuperci – rețetă „oldies but goldies”
Escalopul de porc cu ciuperci este o dovadă a influenței bucătăriei franceze în arta culinară românească.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos olandez – rețetă hollandaise
Sosul olandez este unul dintre cele cinci sosuri de bază din bucătăria clasică franceză, iar aceasta e rețeta tradițională.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Boeuf Bourguignon – rețetă franceză de tocană de vită cu ciuperci
Rețeta foarte bună de Boeuf Bourguignon, ca la mama ei burgundă.
- Mică enciclopedie culinară
Pâtés, terrines, rillettes – diferențe și asemănări
Vorbim aici despre asemănările și deosebirile dintre și ntre pateuri, terine, rellette-uri, preprate clasice în gastronomia franceză
- Mică enciclopedie culinară
Bucătăria franceză
Vorbim despre istoria bucătăriei franceze, regiuni și tehnici, vinuri și deserturi, influențe și evoluție.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Rillettes de sardine – rețeta originală bretană
Rețeta franțuzească simplă și bună de pateu (rillettes) de sardine așa cum găsești numai în Bretania și Normandia - un…
- Mică enciclopedie culinară
Foie gras
Un articol succint despre foie gras - o scurtă istorie, aspecte culinare și etice.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sole meunière – rețetă de limbă de mare cu sos bun de unt și lămâie
Sole (limba de mare) meunière este un preparat clasic din bucătăria franceză, renumit pentru simplitatea și delicatețea sa.
- 1
- 2