bucătăria franceză
- Mică enciclopedie culinară
Bucătăria franceză
Vorbim despre istoria bucătăriei franceze, regiuni și tehnici, vinuri și deserturi, influențe și evoluție.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Rillettes de sardine – rețeta originală bretană
Rețeta franțuzească simplă și bună de pateu (rillettes) de sardine așa cum găsești numai în Bretania și Normandia - un…
- Mică enciclopedie culinară
Foie gras
Un articol succint despre foie gras - o scurtă istorie, aspecte culinare și etice.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sole meunière – rețetă de limbă de mare cu sos bun de unt și lămâie
Sole (limba de mare) meunière este un preparat clasic din bucătăria franceză, renumit pentru simplitatea și delicatețea sa.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Croissante cu unt – rețetă de vis
O rețetă simplă, dar foarte bună de preparare a croissantelor cu unt acasă, ca la mama lor francofonă.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Supă de varză – rețetă pârâitoare
Supa de varză este o întâmplare deosebită în viața oricărui iubitor de gusturi bune și poate fi consumată în orice…
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos béchamel – rețetă alb-cremoasă
Sosul béchamel este un pilon al bucătăriei clasice, fiind folosit în numeroase rețete din întreaga lume, iar aceasta este rețeta…
- Rețete culinare bune și foarte bune
Supă de ceapă – rețetă delicată
O supa fină, delicioasă și care de multe ori mi-a lasat impresia de netăgăduit că este prea ușor de făcut…