Rețete culinare bune și foarte bune

Aripioare de porc la slow cooker – rețetă profund hipsterească

Ochii văd, inima cere...

Aripioarele de porc sunt niște găselnițe relativ recente, care stau bine în farfurie alături de orice garnitură populară (varză călită, piure de cartofi, legume la grătar, etc.). În fapt, sunt bucăți de rasol sau ciolan de porc parțial dezosate, fără pic de șorici și foarte bine și frumos degresate care seamănă mai mult cu copanele de pui și mai puțin cu aripioare, dar s-o lăsăm așa.

Fiind vorba de o carne frageda cu os, rezultatul gătirii la slow cooker s-a anunțat a fi specatculos, în a doua fotografie din galerie putând fi studiat după o noapte de odihnă în frigider. Piftie, da, exact, piftie! Un sos piftios, bine închegat proteic, învăluie cu prietenie cele două bucăți de carne.

Revenind nițel cu aripioarele picioarele pe pământ, iată de ce avem nevoie pentru a ne bucura în tihnă și îndestulare de acest preparat simplu:

  • în primul rând, un slow cooker destoinic (link afiliat)
  • 2-3 aripioare de porc (recomand cu încredere Periș)
  • sare sau, de ce nu, sos de soia
  • usturoi sub orice forma: crud, praf sau fulgi 🙂
  • cimbru
  • dafin (opțional)

Și acum partea de acțiune: punem în vasul ceramic al slow cooker-ului aripioarele de porc (2 bucăți au fost îndeajuns pentru 4 persoane interesate) adăugam cimbru, usturoi, dafin, sare sau sos de soia după gust și chef, completăm cu apă de izvor până la 1/2 din grosimea carnii, punem capacul și lăsăm totul să se gătească încet, timp de 4 ore pe treapta de temperatură „high”. Vă garantez că mirosul distribuit în atmosferă cu dărnicie în timpul gătelii e ceva greu de îndurat, așa ca va trebui să vă inarmați cu răbdare sau, și mai bine, să plecați de acasă.

După cele 4 ore, veți descoperi o minune în vasul mașinăriei de gatit încet pe care unii, la fel ca în cazul meu, vor prefera să o stocheze în frigider până a doua zi pentru a se bucura pe deplin de gustul incredibil, absolut uimitor. Iar dacă printr-un miracol ați avut anterior șansa de a citi și rețeta de varză călită, puteți crea un adevărat spectacol culinar cu nuanțe apoteotice. 🙂

Să ne fie de bine!

Alte recomandări

Abonare
Anunță-mă când apar
guest
2 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Caluda

Am râs la început de denumire, dar ieri am luat o pereche de aripioare din OBOR și le-am făcut în pungă la cuptor, că n-am crockpot. Au ieșit de te lingi pe degete! Mulțu!

Hipsterul

Very nice! 🍗

Back to top button
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x