Rețete culinare bune și foarte bune

Aripioare de porc la slow cooker – rețetă profund hipsterească

Ochii văd, inima cere...

Aripioarele de porc sunt niște găselnițe relativ recente, care stau bine în farfurie alături de orice garnitură populară (varză călită, piure de cartofi, legume la grătar, etc.). În fapt, sunt bucăți de rasol sau ciolan de porc parțial dezosate, fără pic de șorici și foarte bine și frumos degresate care seamănă mai mult cu copanele de pui și mai puțin cu niște aripioare, dar s-o lăsăm așa cum și-a dorit poetul.

Fiind vorba de o carne frageda cu os, rezultatul gătirii la slow cooker s-a anunțat a fi specatculos, în a doua fotografie din galerie putând fi studiat după o noapte de odihnă în frigider. Piftie, da, exact, piftie! Un sos piftios, bine închegat proteic, învăluie cu prietenie cele două bucăți de carne.

Revenind nițel cu aripioarele picioarele pe pământ, iată de ce avem nevoie pentru a ne bucura în tihnă și îndestulare de acest preparat simplu:

  • în primul rând, un slow cooker destoinic (link afiliat)
  • 2-3 aripioare de porc (recomand cu încredere varianta Periș care este ilustrată în acest articol)
  • sare sau, de ce nu, sos de soia
  • usturoi sub orice forma: crud, praf sau fulgi 🙂
  • cimbru
  • dafin (opțional, dar de preferat)

Și acum partea de acțiune: punem în vasul ceramic al slow cooker-ului aripioarele de porc (2 bucăți au fost îndeajuns pentru 4 persoane interesate) adăugam cimbru, usturoi, dafin, sare sau sos de soia după gust și chef, completăm cu apă de izvor până la 1/2 din grosimea stratului de carne, punem capacul și lăsăm totul să se gătească încet, timp de 4 ore pe treapta de temperatură „high”. Vă garantez că mirosul gustos distribuit în atmosferă cu dărnicie în timpul gătelii e ceva greu de îndurat, așa ca va trebui să vă inarmați cu răbdare sau, și mai bine, să plecați de acasă.

După cele 4 ore, veți descoperi o minune în vasul mașinăriei de gatit încet pe care unii, la fel ca în cazul meu, vor prefera să o stocheze în frigider până a doua zi pentru a se bucura pe deplin de gustul incredibil, absolut uimitor. Iar dacă printr-un miracol ați avut anterior șansa de a citi și rețeta de varză călită, puteți crea un adevărat spectacol culinar cu nuanțe apoteotice. 🙂

Să ne fie de bine!


Aditivi: ,
Producător:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

12 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Caluda
Caluda
28 septembrie 2020 13:13

Am râs la început de denumire, dar ieri am luat o pereche de aripioare din OBOR și le-am făcut în pungă la cuptor, că n-am crockpot. Au ieșit de te lingi pe degete! Mulțu!

Hipsterul
Hipsterul
1 octombrie 2020 9:42

Very nice! 🍗

Miri
Miri
6 noiembrie 2020 7:55

Arata excelent, azi ma duc sa iau si eu din Obor pana nu-l inchid iubitii conducatori 👍

Annaida
Annaida
5 decembrie 2020 8:12

Foarte frumos, merci! 😉

Cristian
Cristian
6 decembrie 2020 12:30

Foarte bune! De ce zici ca e hipstereasca reteta?

Cat
Cat
6 decembrie 2020 12:31

👏👏👏

Rodi
Rodi
13 decembrie 2020 11:17

Mmmmm, ce bine arata! Abia astept sa ies din post sa fac si eu. 😋

Rodi
Rodi
13 decembrie 2020 11:20

Gelatina aia face toti banii! ❤️❤️❤️

Iris
Iris
31 decembrie 2020 8:35

Misto de tot textul si reteta in sine! 😁

Rodi
Rodi
17 mai 2022 22:55

Se mai gasesc? Ca eu tot caut…

Alex
Alex
Răspuns pentru  Rodi
27 noiembrie 2023 21:14

Dap, am luat eu în weekend din hala obor! Excelenta reteta.

Onuța
17 martie 2024 2:48

Foarte buna ideea si reteta!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc