Sa fie clar: pentru mine, adevaratul vestitor al primaverii este cartoful nou și-l voi trata ca atare, cu multe rețete și cu un loc de cinste în topul meu culinar.
Iată așadar o rețetă simplă, rapidă și îndeajuns de elocventă în ceea ce privește măreția tuberculului amintit, care a stat prea mut timp în draft.
Ingrediente necesare pentru cartofii noi cu rozmarin
- 1 kg cartofi noi
- 2-3 linguri de untdelemn (ulei de măsline)
- rozmarin uscat sau proaspăt tocat
- piper (pentru un efect maxim folosiți un mozaic de roșu, alb, verde, negru – boabe macinate grosier)
- usturoi granulat
- sare (dacă aveți din aceea neagră, ușor sulfuroasă, gustul cartofilor va fi incredibil)
Instrucțiuni de preparare a cartofilor noi cu rozmarin
- Spălați bine cartofii si tăiați-i pe lungime în jumătăți sau în sferturi, asezați-i într-o tava bună și incapatoare, stropiți-i abundent cu uleiul de masline, presarați-i cu sare, cu piper mozaicat aromat, cu rozmarin înnobilant și usturoi mirobolant.
- Dați tava la cuptorul încins spre 200 de grade și așteptați cuminți ca miresemele să vă invadeze habitatul în toată grandoarea lor (cca. 40-60 min.).
- Rumeniți auriu atunci când vor fi, scoateți cartofii la lumina farfuriei si gustați-le splendoarea demnă, aromată și plenipotențiară.
Sa ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro