
Sa fie clar: pentru mine, adevaratul vestitor al primaverii este cartoful nou și-l voi trata ca atare, cu multe rețete și cu un loc de cinste în topul meu culinar.
Iată așadar o rețetă simplă, rapidă și îndeajuns de elocventă în ceea ce privește măreția tuberculului amintit, care a stat prea mut timp în draft.
Ingrediente
1 kg cartofi noi
2-3 linguri de untdelemn (ulei de măsline)
rozmarin uscat sau proaspăt tocat
piper (pentru un efect maxim folosiți un mozaic de roșu, alb, verde, negru – boabe macinate grosier)
usturoi granulat
sare
Mod de preparare
Spălați bine cartofii si tăiați-i pe lungime în jumătăți sau în sferturi, asezați-i într-o tava bună și incapatoare, stropiți-i abundent cu uleiul de masline, presarați-i cu sare, cu piper mozaicat aromat, cu rozmarin înnobilant și usturoi mirobolant.
Dați tava la cuptorul încins spre 200 de grade și așteptați cuminți ca miresemele să vă invadeze habitatul în toată grandoarea lor (cca. 40-60 min.). Rumeniți auriu atunci când vor fi, scoateți cartofii la lumina farfuriei si gustați-le splendoarea demnă, aromată și plenipotențiară.
Sa ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro