Acasa / Retete culinare / Varza acra la cuptor – reteta

Varza acra la cuptor – reteta

Fiind un mare admirator al spectacolului sauerkraut autentic, ma bucur de cinstea de-a va impartasi o reteta ce-mi este draga si careia-i datorez unele dintre cele mai spectaculoase si vivace clipe din existenta-mi culinara. Asadar, varza acra, murata asa cum putini stiu sau au gustat vreodata, calita si apoi dreasa la gust si culoare in cuptorul prieten.

Ingrediente:
Revenind cu picioarele pe pamant, iata si necesarul de materiale:
– vreo doua verze medii murate in saramura, acre, gustoase
– 2 linguri de ulei neaos
– dafin
– piper negru sau amestec, boabe sau macinat grosier in mojar

Mod de preparare:
Scurgeti bine varza de zeama binefacatoare strangand-o cu ambele palme, viguros si taiati-o fideluta sau cum va pricepeti mai bine, evitand totusi grosierismul exagerat.

Gustati taietura si daca este prea acra sau Doamne fereste! prea sarata, puneti-o rogu-va intr-un recipient cu apa si lasati-o vreo ora la desarat, apoi lasati-o la scurs intr-o strecuratoare odihnitoare.

Acum vine partea frumoasa si anume „imblanzirea verzei acre”: intr-o oala potrivita si demna de cinstea de a gazdui nobilimea culinara, puneti doua linguri de ulei, incingeti cat pentru a praji oua, adaugati varza, amestecati materia sfaraitoare, acoperiti cu un capac potrivit pentru o sanatoasa inabuseala. Ridicati la cateva minute capacul si amestecati pentru a evita „prinderea” verzei. Dupa 20 de minute de sport, adaugati o cana mare de apa, piperul aromat si dafinul cumpatat, amestecati din nou si lasati cu capac 10 minute. Repetati operatiunea, apoi bagati minunea in cuptorul incins (vreo 180-200 grade C).

Verificati din cand in cand activitatea din cuptor, adaugati apa si amestecati de cate ori considerati ca este nevoie. „Ascultati” mirosul, iar cand totul arata ca in fotografia noastra, deliciul este gata.

Sa ne fie de bine!

Info:
Am publicat initial aceasta reteta pe cerulgurii.ro in martie 2013. Ulterior, am decis sa o reconditionez si sa o mut pe foodspot.ro.

Aditivi:
Producator:

vezi şi

Cartofi copti cu bacon si alte dichisuri – reteta de iarna

O varianta ceva mai gustoasa a retetei clasice de cartofi copti cuprinzand cateva fineturi culinare demne de inceputul iernii.

Comentarii

Comenteaza tu primul / prima!

avatar