Rețete culinare bune

Varză acră călită și îmbunată la cuptor – rețetă

Cea mai bună varză călită, parol!

Fiind un mare admirator al spectacolului sauerkraut autentic, ma bucur de cinstea de-a va impartasi o reteta ce-mi este draga si careia-i datorez unele dintre cele mai spectaculoase si vivace clipe din existenta-mi culinara. Asadar, varza acra, murata asa cum putini stiu sau au gustat vreodata, calita si apoi dreasa la gust si culoare in cuptorul prieten.

Ingrediente:
Revenind cu picioarele pe pamant, iata si necesarul de materiale:
– vreo doua verze medii murate in saramura, acre, gustoase
– 2 linguri de ulei neaoș
– dafin
– piper negru sau amestec, boabe sau macinat grosier in mojar

Mod de preparare:
Scurgeti bine varza de zeama binefacatoare strangand-o viguros cu ambele cele mai destoinice palme si apoi taiati-o fideluta sau cum va pricepeti mai bine, evitand totusi grosierismul (exista oare cuvantul asta?) exagerat.

Gustati taietura si daca este prea acra sau Doamne fereste! prea sarata, puneti-o rogu-va intr-un recipient cu apa si lasati-o vreo ora la desarat, apoi lasati-o la scurs intr-o strecuratoare odihnitoare.

Acum vine partea frumoasa si anume „imblanzirea verzei acre”: intr-o oala potrivita si demna de cinstea de a gazdui nobilimea culinara, puneti doua linguri de ulei, incingeti cat pentru a praji oua, adaugati varza, amestecati materia sfaraitoare, acoperiti cu un capac potrivit pentru o sanatoasa inabuseala. Ridicati la cateva minute capacul si amestecati pentru a evita „prinderea” verzei. Dupa 20 de minute de sport, adaugati o cana mare de apa, piperul aromat si dafinul cumpatat, amestecati din nou si lasati cu capac 10 minute. Repetati operatiunea, apoi bagati minunea in cuptorul incins (vreo 180-200 grade C).

Verificati din cand in cand activitatea din cuptor, adaugati apa si amestecati de cate ori considerati ca este nevoie. „Ascultati” mirosul, iar cand totul arata ca in fotografia noastra, deliciul este gata.

Sa ne fie de bine!

cg 03.2013


Aditivi:
Producator:

Etichete

Alte recomandări

3
Comentarii

avatar
  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai apreciate
Anunță-mă când apar
Liliana Iordache
Cititor
Liliana Iordache

Excelenta reteta, dar ce varza folositi?

Daciana
Cititor
Daciana

Foarte misto textul retetei si reteta in sine, parol! 😀

Back to top button
Close
Close