Rețete culinare bune și foarte bune

Varză nouă la cuptor, cea mai dulce și acrișoară rețetă

Varză, roșii, mărar și cuptor - ce poate fi mai bun? Poate să câștig la loto, dar prefer probabilitatea unei culinariade pe bază de varză nouă povestită pe îndelete în cele de mai jos.

Cu toată siceritatea vă spun zâmbind cu poftă că această mâncare este una dintre cele mai bune variante ce se pot obține dintr-o varză bună, timpurie sau de vară.

Vă dezvălui în cele de mai jos cea mai bună și simplă rețetă de varză dulce, nouă sau timpurie, la cuptor. Succes!

Ingrediente pentru cea mai bună varză la cuptor

  • o varză medie – mare, de preferat cât mai tânără și nu foarte „îndesată”. Varianta țuguiată e ce trebuie. 🙂
  • 4-5 roșii normale (sună ciudat, dar încă există roșii normale) sau 300-400 grame roșii cherry
  • ulei, sare și piper
  • o legătură de mărar proaspăt și aromat
  • 2-3 foi de dafin (opțional)

Modul de preparare a minunatei verze la cuptor cu roșii și mărar

  1. Varza se curăță de frunzele nenecesare, se spală, se taie în două sau în patru și se taie fieluță fiecare bucată (poate fi plictisitor, e drept, dar rezultatul merită cazna).
  2. Roșiile se opăresc puțin și se decojesc cu pricepere apoi se taie cubulețe (dacă ați optat pentru roșii cherry, tăiați-le în jumătate).
  3. Punem puțin ulei cu o jumătate de cană de apă într-o oală încăpătoare adăugăm varza și roșiile și lăsăm totul cu capac la foc potrivit.
  4. Când a scazut la trei sferturi, eliminăm capacul din acțiune, adaugăm sarea, piperul și dafinul, amestecăm de câteva ori cu grijă și băgăm minunea vărzoasă în cuptorul incins la 160-180 grade până când sosul scade, iar varza capătă o culoare frumoasă sau până când mirosul devine irezistibil. 🙂
  5. Când simțim că opera e gata, scoatem oala din cuptor, presărăm peste varza aburindă mărarul proaspăt tocat și amestecăm pentru ultima oară.

Asta-i tot, poftă bună și la mulți ani doamnelor și domnișoarelor!

PS
Dacă citești această poveste în sezonul rece, poate e mai bine să studiezi varianta de varză murată călită, iar dacă îți place varza roșie, du-te te rog direct la rețeta de varză roșie călită. 😉


Aditivi: ,
Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

6 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Angi
Angi
5 iunie 2022 6:45

Ei bine, da, asa da! Mi-a iesit ca-n filme cu vrza timpurie, o bunatate, merci. ☺️

Bia
Bia
24 iunie 2022 7:41

De nota 10! 👍

Flavi
Flavi
23 iulie 2022 21:45

Tocmai am facut acum cu niste rosii minunate de la mega si a iesit o bunatate. Nici mama nic bunica nu puneau nici rosii si nici marar, ele fiind din zona Sucevei. Foarte buna reteta, multumesc!

Pinkfoodie
Pinkfoodie
26 martie 2024 2:16

bees-ti-a-lăăă!!!!

Jose
17 aprilie 2024 22:55

Cea mai buna!!

Ingrid
Ingrid
24 iunie 2024 18:47

Au aparut rosiile alea bune, maine fac si eu, multumesc pentru reteta!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc