Rețete culinare bune și foarte bune

Varză dulce la cuptor – rețetă dulce acrișoară

Varză, roșii, mărar și cuptor - ce poate fi mai bun?

Cu toată siceritatea spun că această mâncare este una dintre cele mai bune variante ce se pot obține dintr-o varză bună, timpurie sau de vară.

Ingrediente:

  • o varză medie – mare, de preferat cât mai tânără și nu foarte „îndesată” 🙂
  • 4-5 roșii normale sau 300-400 grame roșii cherry
  • ulei, sare și piper
  • o legătură de mărar proaspăt și aromat
  • 2-3 foi de dafin (opțional)

Mod de preparare:

Varza se curăță de frunzele nenecesare, se spală, se taie în două sau în patru și se taie fieluță fiecare bucată (poate fi plictisitor, e drept, dar rezultatul merită cazna). Roșiile se opăresc puțin și se decojesc cu pricepere apoi se taie cubulețe (dacă ați optat pentru roșii cherry, tăiați-le în jumătate).

Punem puțin ulei cu o jumătate de cană de apă într-o oală încăpătoare adăugăm varza și roșiile și lăsăm totul cu capac la foc potrivit. Când a scazut la trei sferturi, scoatem capacul din pobveste, adaugăm sarea, piperul și dafinul, amestecăm de câteva ori cu grijă și băgăm minunea vărzoasă în cuptorul incins la 160-180 grade până când sosul scade, iar varza capătă o culoare frumoasă sau până când mirosul devine irezistibil. 🙂

Când simțim că opera e gata, scoatem oala din cuptor, presărăm peste varza aburindă mărarul proaspăt tocat și amestecăm pentru ultima oară.

Asta-i tot, poftă bună și la mulți ani doamnelor și domnișoarelor!

PS
Dacă citești această poveste în sezonul rece, poate emai bine să studiezi varianta de varză murată călită. 😉


Aditivi: ,
Producător:
Țara de origine:

Alte recomandări

Abonare
Anunță-mă când apar
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Tu ce părere ai? Comentezi?x
()
x