Acasă / Recenzii / Produse / Alimente si bauturi / Sosuri / Ketchup dulce – Tomi

Ketchup dulce – Tomi

Tomi este prima marca de ketchup din Romania, ramanand in topul preferintelor peste ani. Imaginea vesela si usor de recunoscut a marcii este sustinuta si de gustul inconfundabil si calitatea superioara a ketchupului.

Textul de mai sus este reprodus integral de pe pagina producatorului ketchup-ului Tomi, Orkla Foods Romania srl, parte a grupului norvegian Orkla.

Nu contest ca Tomi a fost prima marca de ketchup din Romania, asa o fi. Dramatic este insa faptul ca reteta initiala pare sa fi ramas aceeasi atata amar de vreme desi exista multe aspecte ce trebuie imbunatatite. Puteti citi aici un scurt articol din 2006 referitor la calitatea ketchup-ului Tomi in acea perioada dupa o analiza a ingredientelor efectuata de Jurnalul National. Mai jos avem lista actuala a ingredientelor.

Ingrediente:
Piure de rosii (63%)
Zahar
Apa
Otet din vin
Agent de ingrosare (amidon modificat din porumb)
Sare
Acidifiant (acid citric)
Condimente
Conservanti (sorbat de potasiu, benzoat de sodiu)
Aroma de tomate

Ketchup-ul Tomi are un gust de rosii diluat de amidonul modificat adaugat, dres cu ceva aroma de tomate, dupa cum ii sta bine unui ketchup neaos, matur, excelent pentru niste romani ignoranti. Despre conservanti nici nu ma mai agit sa amintesc. Partea pe care insist sa o sesizati este ca desi ketchup-ul este un produs obtinut din rosii, exemplarul in cauza contine aroma de tomate si acidifiant (adica exact ce contin si rosiile in mod natural) pentru a simula autenticitatea.

Trist Orkla, trist!

Sursa foto 1: Carrefour
Sursa foto 2: arhiva personala

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

NU recomand

Ketchup-ul Tomi are un gust de rosii diluat de amidonul modificat adaugat, dres cu ceva aroma de tomate, dupa cum ii sta bine unui ketchup neaos, matur, excelent pentru niste romani ignoranti.

Evaluare cititori: 1.89 ( 4 evaluari in total)
Aditivi: , , , ,
Marca:
Producator:
Furnizor: , ,
Distribuitor:
Tara de origine:

vezi şi

Sriracha

Sriracha – Huy Fong Foods

Sriracha are o aromă subtilă de usturoi bine așternută pe un fond neexagerat de oțet, totul foarte bine echilibrat și vioi, diferit de orice alt sos de chilli gustat anterior.

1
Comentarii

avatar
  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai apreciate
Anunță-mă când apar
Evanghelina
Abonat
Evanghelina

Odata ce te obisnuiesti cu el, merge