Rețete culinare bune și foarte bune

Chifteluțe marinate în sos de roșii cu tarhon – rețetă interstelară

Best of their kind!

Iată că a venit timpul să povestesc în sfârșit și despre minunatele chifteluțele marinate în sos de roșii cu tarhon! O, tarhonul, da, este o altă mare febelețe culinară a mea și mă bucur ori de câte ori mă întâlnesc cu el în farfurie!

În rândurile de mai jos vă povestesc o simplă și savuroasă rețetă pe care o cunosc din copilărie și o folosesc ori de câte ori e posibil.

Ingrediente pentru chifteluțe

  • 500 g carne de vită și porc (amestecată sau doar una dintre ele)
  • o ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • un ou
  • 1/2 cană pesmet sau făină de pâine
  • 2 linguri de lapte
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru sosul de roșii cu tarhon

  • 2 căni de roșii tăiate cuburi sau roșii pasate din conservă
  • o ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o legătură de tarhon proaspăt sau 1 lingură de tarhon uscat
  • sare și piper după gust
  • o lingură de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
  • puțin pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

Instrucțiuni de preparare pentru chifteluțe

  1. Într-un bol mare, amestecați carnea tocată, ceapa, usturoiul, oul, pesmetul, laptele, sarea și piperul până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
  2. Formați chifteluțe mici (sferice, de preferat) din amestecul obținut și așezați-le pe o tavă. Puteți umezi ușor mâinile cu apă pentru a preveni lipirea compoziției de carne.
  3. Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Prăjiți chifteluțele până devin aurii și se gătesc complet în interior (aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte dacă le-ați făcute plate).
  4. După ce sunt gata, scoateți chifteluțele și așezați-le pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Instrucțiuni de preparare pentru sos

  1. În aceeași tigaie în care ați pregătit chifteluțele și din care ați vărsat uleiul de prăjire, adăugați uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin moi și translucide.
  2. Adăugați roșiile cuburi sau pasate și tarhonul. Dacă roșiile au o aciditate crescută, adăugați o linguriță de zahăr. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute.
  3. Condimentați sosul cu sare și piper după gust.

Asamblare și pozare 🙂

  1. Așezați chifteluțele în sosul de roșii și tarhon.
  2. Lăsați totul să fiarbă la foc mic timp de încă 10-15 minute, astfel încât chifteluțele să se pătrundă cu aromele sosului.
  3. Serviți chifteluțele cu sos de roșii și tarhon ca atare, presărate cu puțin pătrunjel verde proaspăt tocat alături de garnitura preferată sau cu paste, în lipsă de altceva. 🙂

Să ne fie de bine!


Aditivi:
Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc