Acasa / Recenzii / Produse / Alimente si bauturi / Sosuri / Mustar de Dijon – Chatel

Mustar de Dijon – Chatel

Mustarul de Dijon produs sub marca Chatel de catre Covinor Franta (o companie fondata in 1957) este un mustar cu un gust serios, aspru, aroma semintelor de mustar fiind clar definita si „neintinata” de adausuri neinspirate. Consistenta si culoarea sunt specifice acestui tip de mustar si este de apreciat faptul ca din lista ingredientelor lipseste gama uzuala de „gume” cu care unii producatori obisnuiesc sa-si dreaga compozitiile.

mustar-dijon-chatel-2-foodspot.ro

Ingrediente:
Apa
Seminte de mustar
Otet din alcool
Sare
Conservant: disulfit de potasiu
Acidifiant: acid citric

Prezenta conservantului m-a facut sa-i scad putin nota la capitolul ingrediente. La fel si acidul citric, strecurat in compozitie ca acidifiant si asta in conditiile in care preparatul contine si otet. De altfel, aciditatea produsului este destul de pronuntata, chiar prea pronuntata dupa gustul meu devenind deranjanta cateodata in combinatie cu sarea prezenta intr-o cantitate specifica acestui tip de mustar. Cred ca cineva a gresit putin reteta la acest capitol. In schimb nu este deloc iute.

Mustarul de Dijon Chatel este prezent in magazinele Carrefour, ambalat in biorcane de 200 grame, la pretul de ~9 lei/bucata.

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Bun

Un mustar bun, dar putin cam prea acid pentru gustul meu.

Evaluare cititori: 4.77 ( 3 evaluari in total)
Aditivi: ,
Marca:
Producator:
Furnizor:
Distribuitor:
Tara de origine:

vezi şi

Ketchup dulce – Tomi

Ketchup-ul Tomi are un gust de rosii diluat de amidonul modificat adaugat, dres cu ceva aroma de tomate, dupa cum ii sta bine unui ketchup neaos, matur, excelent pentru niste romani ignoranti.

Comentarii

Comenteaza tu primul / prima!

avatar