Produse

Muștar fin de masă – Kamis

De masă, da? Fin!

Cred că marea majoritate a celor cu care îmi permit să am confidențe culinare știu sau ar trebui să știe că, încă din fragedă adulție, sunt în căutarea muștarului perfect. Acesta ar trebui să fie nici prea-prea, nici foarte-foarte, cât mai simplu, fără nicio trăsătură exagerată. Prin copilăria socialistă exista un astfel de muștar, nici prea dulce, nici prea acru, nici prea iute, nici prea sărat, dar a dispărut în neant odată cu venirea capitalismului de lux.

Și iată că într-o zi binecuvântată din vara lui 2022, am zărit un muștar nou de la Kamis pe rafturile Carrefour-ului și, făcându-mi cu ochiul, l-am înșfăcat plin de speranță șî m-am prezentat acasă dinaintea unei farfurii cu câțiva mici stingheri, dar din ăia bunii, de la Angst. Trebuie să recunosc că mai luasem muștaruri de la Kamis în trecut, adică pe cel clasic, pe cel cu hrean și chiar și pe cel cu denumire misterioasă – muștarul bunicului, dar cel cu hrean m-a bucurat cel mai mult, deși nu am apucat să scriu despre el. Și poate bine am făcut că am mai așteptat puțin să apară muștarul acesta fin de masă (oare există și de scaun?) pentru că acesta din urmă mi-a ostoit neastâmpărul eternei căutări a muștarului perfect.

Alte recomandări

Muștarul fin Kamis este o capodoperă pe cât de simplă pe atât de satisfăcătoare dpdv gastronomic. Pur și simplu este muștarul perfect versatil, bun la toate și cu toate. Textura sa densă și cinstită (nu se taie și nu se disociază ca la alte produse similare) alături de gustul domol, dar plin de personalitate și arome subtile se potrivesc de minune cu orice la care se poate folosi muștar: de la cărnuri diverse până la maioneza de casă și sosuri pentru salate. Este exact ceea ce am evocat în primul paragraf, exact ceea ce căutam demult și iată că polonezii au izbutit să arunce așa ceva în rafturile noastre. Bine, nu mai sunt nici Kamis polonezi get-beget, fiind cumpărați de gigantul nord american McCormick în 2021, dar sper că muștarul acesta va fi de găsit în continuare.

Ingrediente muștar fin de masă Kamis

Apă
Boabe de muștar alb (15%)
Oțet de alcool
Zahăr
Sare
Condimente

După cum se vede, lista ingredientelor este curată, fără adausuri rușinoase de amidon, gume de tot felul, conservanți sau alte prostii cu care “se laudă” cea mai mare parte din produsele similare concurente. Și aici intervine și o ciudățenie – lista ingredientelor de mai sus am luat-o de pe eticheta produsului, se vede și în fotografia 3, dar pe site-ul producătorului aceasta este ușor diferită: apă, semințe de muștar galben, oțet, zahăr, sare, coriandru, curcuma, usturoi. Am îngroșat diferențeledintre cele două variante. Dacă coriandrul, curcuma (pentru culoare plus aromă) și usturoiul se pot trece toate trei sub termenul de “Condimente” ca pe etichetă, diferența dinte muștarul alb specificat pe produs și cel galben spcificat pe site mă pune puțin în dificultate. 🙂

Prețul unui borcan de 185 grame gravitează în jurul a 6 lei. Gust autentic, perfect, recomand 110%!

Update 24.12.2023

Sper că fotografia de mai jos este edificatoare. 🙂

Sursă foto cover: kamis.ro

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

Excelent!

Muștarul fin Kamis este o capodoperă pe cât de simplă pe atât de satisfăcătoare dpdv gastronomic.

User Rating: 4.85 ( 2 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Furnizor: , , ,
Distribuitor:
Origine:

Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Poate te interesează
Close
Back to top button
0
Tu ce părere ai? Comentezi?x
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc