Rețete culinare bune și foarte bune

Salată de ouă – rețeta clasică

Cea mai gustoasă și eficientă sursă de colesterol! :)

Dacă tot am povestit recent despre ouăle umplute, hai să vorbim puțintel și despre minunata salată de ouă fierte pe care unii dintre noi au avut posibilitatea să o guste încă dinainte de anii ’90, când era considerată a fi un soi de delicatesă, fiind deseori prezentă pe masa celor mai importante sărbători ale anului.

În cele de mai jos, am prezentat varainta clasică a salatei de ouă fierte, succes!

Ingredientele necesare pentru salata de ouă

  • 6 ouă
  • 1/4 ceapă roșie, tocată fin
  • 2 lingurițe muștar Dijon sau altă varaintă preferată
  • 2 lingurițe maioneză
  • o lingură de iaurt grecesc sau similar
  • o linguriță de oțet de vin roșu sau oțet balsamic
  • sare și piper după gust
  • oțet de vin roșu sau oțet balsamic (opțional, pentru a marina ceapa)
  • frunze de salată pentru servire (opțional)
  • verdeață tocată (opțional, pentru garnisire)

Instrucțiuni e preparare a salatei de ouă

  1. Pune ouăle într-un singur strat într-o cratiță și acoperă-le cu apă rece. Adaugă o linguriță de oțet în apă (aceasta ajută la prevenirea spargerii ouălor – mai multe despre filozofia fierberii și curățarii ouălor gasești aici). Pune cratița pe foc mediu și adu apa la punctul de fierbere. După ce a dat în clocot, acoperă cratița cu un capac, oprește focul și lasă ouăle să stea în apă fierbinte timp de 10-12 minute pentru ouă tari sau mai puțin timp pentru ouă moi (modul acesta de fierbere l-am învățat recent de la o doamnă pricepută).
  2. După ce ouăle sunt fierte, scurge-le de apă fierbinte și pune-le sub jetul de apă rece sau într-un bol cu apă și gheață pentru a opri procesul de gătire și o curățare mai facilă. După ce s-au răcit suficient, decojește-le și taie-le cuburi mici sau mărunțește-le cu un cuțit.
  3. Dacă dorești să îndulcești puțin gustul cepei, poți să o marinezi în oțet de vin roșu sau oțet balsamic pentru aproximativ 10-15 minute înainte de a o adăuga în salată.
  4. Într-un bol mic, amestecă maioneza, iaurtul grecesc, muștarul Dijon, oțetul, sare și piper după gust. Aceasta va fi dressing-ul pentru salată.
  5. Într-un bol mare, amestecă ouăle tăiate sau mărunțite, ceapa tocată și dressing-ul pregătit la punctul 4. Amestecă totul până când toate ingredientele sunt bine acoperite cu dressing.
  6. Poți să servești salata de ouă imediat sau să o lași să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Pentru impresie artistică, poți să o servești pe pat de frunze de salată și să o garnisești cu verdeață tocată.

Aceasta este o rețetă clasică pentru salata de ouă, dar poți să o personalizezi după preferințele tale adăugând diferite condimente sau ingrediente cum ar fi mărar proaspăt tocat, felii de castraveți murați sau chiar bacon crocant.

Să ne fie de bine!


Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc