Articole

Ouă fierte perfecte

Câteva recomandări demne de luat în calcul pentru fierberea și curățarea ouălor

Obținerea celor mai bune ouă fierte poate fi o sarcină simplă dacă urmați câteva reguli esențiale și, pentru că ne apropiem lin de frumoasa perioadă a Paștelui, iată câteva recomandări bune în acest sens:

  1. Alegeți ouă mai puțin proaspete – ouăle proaspete au un albuș mai dens și mai aderent la coajă fiind astfel mai greu de curățat după fierbere.
  2. Aduceți ouăle la temperatura camerei – scoateți ouăle din frigider cu măcar o oră înainte de fierbere pentru a le aduce la temperatura camerei si pentru a preveni spargerea lor în timpul fierberii.
  3. Folosiți apă rece – puneți ouăle la fiert în apă rece. Acest lucru ajută la prevenirea spargerii ouălor și asigură o fierbere uniformă.
  4. Adăugați oțet sau sare – adăugați o lingură de oțet sau puțină sare în apa de fierbere pentru a facilita curățarea și pentru a bloca scurgerile de albuș dacă un ou se sparge.
  5. Fierbeți la foc mic – odata ce apa a început să fiarbă, scădeți focul la minimum pentru a evita spargerea ouălor și pentru a asigura fierberea uniformă.
  6. Controlați timpul de fierbere – pentru ouă fierte tari, lăsați-le să fiarbă timp de 9-12 minute, în funcție de dimensiunea ouălor și altitudinea la care vă aflați (sâc! 🙂 ). Pentru ouă fierte moi, 3-5 minute sunt de obicei suficiente.
  7. Răciți rapid ouăle – imediat după fierbere, transferați ouăle într-un castron cu apă rece sau cu gheață pentru a opri procesul de fierbere și pentru a face ca coaja să se desprindă mai ușor.
  8. Zgâriati coaja înainte de curățare – după răcire, zgâriați ușor coaja oului cu varful lamei unui cuțit. Acest lucru va facilita ulterior o curățare mai facilă.
  9. Spargeți coaja într-o laterală apoi rulați și presați oul – ați văzut Angel Heart? Dacă nu, poate e timpul s-o faceți! Vă asigur că dacă ciocniți puțin coaja pe o laterală, iar apoi rulați oul și presați ușor pe o suprafață solidă, curățarea va fi extrem de ușoară – video mai jos. 🙂

Dacă mai aveți și alte recomandări, vă aștept să comentați. Succes!



Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc