Articole

Ouă fierte perfecte

Câteva recomandări demne de luat în calcul pentru fierberea și curățarea ouălor

Obținerea celor mai bune ouă fierte poate fi o sarcină simplă dacă urmați câteva reguli esențiale și, pentru că ne apropiem lin de frumoasa perioadă a Paștelui, iată câteva recomandări bune în acest sens:

  1. Alegeți ouă mai puțin proaspete – ouăle proaspete au un albuș mai dens și mai aderent la coajă fiind astfel mai greu de curățat după fierbere.
  2. Aduceți ouăle la temperatura camerei – scoateți ouăle din frigider cu măcar o oră înainte de fierbere pentru a le aduce la temperatura camerei si pentru a preveni spargerea lor în timpul fierberii.
  3. Folosiți apă rece – puneți ouăle la fiert în apă rece. Acest lucru ajută la prevenirea spargerii ouălor și asigură o fierbere uniformă.
  4. Adăugați oțet sau sare – adăugați o lingură de oțet sau puțină sare în apa de fierbere pentru a facilita curățarea și pentru a bloca scurgerile de albuș dacă un ou se sparge.
  5. Fierbeți la foc mic – odata ce apa a început să fiarbă, scădeți focul la minimum pentru a evita spargerea ouălor și pentru a asigura fierberea uniformă.
  6. Controlați timpul de fierbere – pentru ouă fierte tari, lăsați-le să fiarbă timp de 9-12 minute, în funcție de dimensiunea ouălor și altitudinea la care vă aflați (sâc! 🙂 ). Pentru ouă fierte moi, 3-5 minute sunt de obicei suficiente.
  7. Răciți rapid ouăle – imediat după fierbere, transferați ouăle într-un castron cu apă rece sau cu gheață pentru a opri procesul de fierbere și pentru a face ca coaja să se desprindă mai ușor.
  8. Zgâriati coaja înainte de curățare – după răcire, zgâriați ușor coaja oului cu varful lamei unui cuțit. Acest lucru va facilita ulterior o curățare mai facilă.
  9. Spargeți coaja într-o laterală apoi rulați și presați oul – ați văzut Angel Heart? Dacă nu, poate e timpul s-o faceți! Vă asigur că dacă ciocniți puțin coaja pe o laterală, iar apoi rulați oul și presați ușor pe o suprafață solidă, curățarea va fi extrem de ușoară – video mai jos. 🙂

Alte recomandări

Dacă mai aveți și alte recomandări, vă aștept să comentați. Succes!Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc