Rețete culinare bune și foarte bune

Ouă umplute – rețetă de gală

Rețeta clasică plus o variantă-supriză

În cele de mai jos vei putea citi rețeta simplă de ouă umplute, adică aceea în care mixezi gălbenușurile fierte cu maioneză și pui rezultatul în jumătățile de albuș rămase.

Surpriza apare în peisaj atunci când în loc de ouăle fierte clasice folosești ouă murate cu puțină sfeclă sau sos de soia (<– clic pe link pentru rețetă) – pe lângă culoarea deosebită a albușului, vei avea parte și de un gust special, delicios și de neuitat, jur! 🙂

Ingrediente pentru ouă umplute

 • 6 ouă cât mai mari (dacă găsești cu două gălbenușuri, chiar ai dat lovitura!)
 • 3 linguri de maioneză
 • o linguriță de muștar
 • sare și piper măcinat după gust
 • pătrunjel proaspăt tocat sau boia dulce pentru decor (opțional)

Instrucțiuni de preparare a ouălor umplute

 1. Pune ouăle într-o oală și acoperă-le cu apă. Adaugă o linguriță de sare în apă. Fierbe apa, apoi reduc flacăra și fierbe ouăle timp de aproximativ 10-12 minute.
 2. După ce ouăle sunt gata, scurge apa fierbinte și umple oala cu apă rece. Lasă ouăle să se răcească complet în apa rece sau pune-le sub jet de apă, de asemenea, rece.
 3. După ce ouăle s-au răcit, decojește-le și taie-le în jumătate pe lungime. Scoate cu grijă gălbenușurile și pune-le într-un castron mic. Așază albușurile pe un platou sau un bol în care vei servi ouăle umplute.
 4. Zdrobește gălbenușurile cu o furculiță și amestecă-le cu maioneză, muștar, sare și piper măcinat după gust și preferință.
 5. Folosește o linguriță mică sau pentru a umple fiecare jumătate de ou cu amestecul de gălbenuș și maioneză. Poți să folosești și o pungă de patiserie cu un vârf decorativ pentru a umple ouăle mai ușor și mai artistic.
 6. Poți să decorezi ouăle umplute cu pătrunjel tocat fin, boia dulce, bucățele de bacon prăjit crocant sau chiar cu icre de somon sau păstrăv ori de sturion (dacă ai sursă bună și dare de mână). 🙂
 7. Pune pe masă ouăle umplute proaspete sau păstrează-le în frigider până când ai ficatul pregătit pentru luptă.

Aceasta este o rețetă de bază pentru ouă umplute, dar poți să adaugi sau să elimini ingrediente după preferințele tale și, bineînțeles, nu evita varianta cu ouă murate despre care am pomenit în introducere.

Să ne fie de bine!


Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc