Ouă murate sau marinate – rețetă cucurigu
Adică foarte bună, încântătoare!
Ouăle murate sunt o gustare delicioasă și ușor de preparat, mie unul îmi plac mult în orice situație culinară. Am scris în cele de mai jos rețeta pe care o pun în aplicare ori de câte ori am ocazia, curajul și timpul necesar:
Ingrediente
- ouă (câte ai, glumesc, 6-8 ar trebui să fie ok) 🙂
- o cană de oțet alb
- o cană de apă
- 2 linguri de sare
- o lingură de zahăr
- 1-2 căței de usturoi (opțional, dar recomandat)
- o ceapă mică tăiată julienne
- o linguriță de boabe de piper negru
- 1-2 foi de dafin
- o jumătate de lingură de boabe de muștar (opțional, dar recomandat)
Instrucțiuni de preparare a minunatelor ouă murate/marinate
- Pune ouăle într-o oală cu apă și fierbe-le timp de aproximativ 10-12 minute. Apoi, scoate-le din apă și pune-le în apă rece. După ce ouăle s-au răcit, decojește-le și pune-le deoparte; dacă le-ai pus la răcit în apă rece imediat ce le-ai luat de pe foc, curățarea ar trebui să fie floare la ureche deorece coaja se desprinde mult mai ușor.
- Într-o oală mică, amestecă oțetul, apa, sarea, zahărul, boabele de piper, frunzele de dafin și, dacă dorești, usturoiul și boabele de muștar. Pune acest amestec pe foc și lasă-l să fiarbă timp de 5-7 minute. După ce soluția de murare a fiert, las-o să se răcească la temperatura camerei.
- Pune ouăle decojite într-un borcan sau recipent din sticlă. Toarnă marinata peste ouă, asigurându-te că acestea sunt complet acoperite. Acoperă recipientul și pune-l în frigider. Lasă ouăle să se marineze timp de cel puțin 5 zile pentru a absorbi nuanțele sublime ale marinatei. Mie mi-au plăcut maxim după ce le-am lăsat 2 săptămâni, dar, na, am avut răbdare, nu glumă! 🙂
- După ce ouăle au stat suficient de mult în soluția de murare, sunt gata de servit. Poți tăia ouăle murate în jumătăți sau sferturi și le poți savura ca atare sau le poți adăuga în salate sau sandvișuri.
Această rețetă simplă de ouă murate poate fi adaptată în funcție de preferințele tale adăugând sau eliminând anumite ingrediente. O idee bună este să adaugi sfeclă tăiată cuburi în marinată pentru ca ouăle să prindă o turbată nuanță stacojie sau rozalie, în funcție de cantitatea de sfeclă. De asemenea, dacă puneți 200 ml de sos de soia în loc de sare în marinată ouăle vor fi maronii – am încercat și au fost foarte gustoase și de efect când le-am folosit pentru rețeta de ouă umplute.
Experimentați cu incredere, n-are ce să nu iasă bine, să ne fie de foarte bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro