MezeluriProduse

Sunca de Praga – Meda

Ieri dimineata, chiar inainte de cafea, mi-au cazut privirile uimite peste un articol de-a dreptul nefericit care proslavea ceva produse Meda impachetate intr-o campanie publicitara. Nu m-a deranjat ideea campaniei in sine si nici n-o voi comenta. Ce m-a jignit de-a dreptul este lipsa de respect a autorului fata de cititorii sai (printre care sporadic ma numar si eu), avand in vedere notorietatea blogului pe care isi expune ideile. Legandu-ma de un alt articol aparut ulterior celui despre care scriu acum, nu ma pot opri sa ma intreb cat de foame trebuie sa-ti fie pentru a publica pe site-ul ce te reprezinta, blog sau ce o fi, o recomandare de produs gunoifer cititorilor care iti genereaza venituri? Ma intreb retoric, evident, iar despre produsul „gunoifer” discutam indata.

Sa revenim putin la campania Meda: initial am crezut si sperat ca este o gluma, dar dupa ce autorul mi-a sters comentariul publicat pe Facebook am realizat ca povestea e reala. Comentariul nu era rautacios sau subversiv ci doar insira lista ingredientelor din sunca de Praga Meda.

Revenind la sunca de Praga produsa de Meda Prod ’98 SA, gustul sau le poate trezi celor care au existat constient si inainte de ’89 niste senzatii gustative intalnite frecvent la cei care experimentau consumul crenwurstilor chinezesti livrati la conserva – adica usor ireal, fortat pana la limita de potentiatorul de aroma, dar fara a-ti strepezi totusi dintii ca-n cazul altor „minunatii” chimice. Textura este si ea ireala ducand spre gelatinoasa, fara a beneficia de fermitatea fibrelor de carne neprelucrate pana la denaturare.

sunca-praga-meda-ingrediente-foodspot.ro

Ingrediente:
Carne porc
Apa
Sare
Amidon
Stabilizatori (difosfat de sodiu, trifosfat de sodiu, caragenan, guma de xantan)
Zaharuri
Potentiator de aroma (glutamat monosodic)
Antioxidant (ascorbat de sodiu)
Condimente
Arome
Conservanti (lactat de potasiu, acetat de sodiu, nitrit de sodiu)
Colorant (carmin)

Dupa cum vedeti, lista ingredientelor e o adunatura de porcarii. Pe langa amidonul strecurat subversiv in malaxor pentru a zdruncina orice dieta #keto tinuta corect, sirul de chimicale continut de biata sunca este de-a dreptul impresionant: potentiatorul de gust e pe metereze alaturi de preaiubita guma xantan si secondat de nu mai putin de trei locotenenti conservanti, iar misterioaselor arome si condimente li se adauga si putin colorant rosiatic (pentru a nuanta amidonul probabil).

Meda-Geneza

Acestea fiind spuse, scrise si citite, afirmatia ca produsele de la Meda „conțin carne pură, nu grăsimi și zgârciuri” poate fi considerata a fi adevarata doar daca evitam sa ne gandim ce contin in afara de carnea aia pura si asta ar fi, in opinia mea umila, dovada unei grave carente de intelect aplicat. Evident, mezelurile Meda nu sunt produse premium, au preturi moderate, dar asta nu inseamna ca si trebuie sa le inghitim prin campanii sau in timpul liber. Exista si alternative mai ok pe care le voi prezenta in vremurile care vin.

Sunca de Praga Meda se vinde vrac la galantarul de mezeluri din mai toate supermarketurile sau feliata si ambalata in ambalaj plastic 200 grame si costa cca. 30 ron/kg sau 6 ron/200 grame. Judecand dupa ce contine in realitate, dincolo de marketing si prostii, pretul de 30 lei/kg e chiar prea mare pentru sunca de Praga Meda. 10 lei ar fi cat de cat corect.

Sursa foto 1 si 3: site producator/campanie
Sursa foto 2: arhiva personala

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

De evitat

Lista chimicalelor din biata sunca de Praga Meda este de-a dreptul impresionanta.

Evaluare cititori: 0.84 ( 26 evaluări în total)


Aditivi: , , , , , , , ,
Marcă:
Producător:
Furnizor: , , ,
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

34 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Unchiu' bunic
29 iulie 2016 21:01

Hah, asta chiat e tare!!

Unchiu' bunic
29 iulie 2016 21:04

Gustul ala de care zici il gasesti in conservele de luncheon meat.

Gurmandian
Răspuns pentru  Unchiu' bunic
24 septembrie 2016 12:47

Lolo, asa-i!

Gurmandian
Răspuns pentru  Unchiu' bunic
24 septembrie 2016 12:48

Aceeasi reteta cu cea a crenwurstilor chinezesti la conserva de pe vremea impuscatului 😉

Rody
8 august 2016 14:23

Omul chiar da copiilor cremvursti si muschi care contin porcarii ca si sunca. aiurea rau!

Ilie de la Scularie
Răspuns pentru  Rody
30 noiembrie 2016 7:57

„În fața copiilor au cam pierdut teren crenvurștii, acum vor și șuncă dimineața.” Hai las-o jos ca macane…
Intelectualii astia subtiri mananca rahat oricum si daca dau si de-un banut acolo, sa le fie de viata, o iau prin vagauni de nu-i mai vezi de mocirla.
Si apropo de crevursti, luati de-aci reclama infecta de la Meda, cu copii si tot tacamul: https://youtu.be/zq8allY_X-I

Silviu Rosca
Silviu Rosca
10 august 2016 7:06

Sunca cu de toate, cum ii place lui Gigi Netoiu 🙂

Corvinu
Corvinu
17 septembrie 2016 20:22

O luat soacra petru fiesa niste sunca dinasta ca plecam la mare si facea de drum. Am dat la motan si nu so uitat la ea apoi am uitat so bag la frigi. Doua zi era tot rozu dar mai cleios. Motan sti el, deci gata cu prostiile. Ce nu manca pisoi nu fac niciodata nici eusunca bun dispare imediat daca ramane afar. Nu stiti voi ce faceti de mancati !!! Si nu mai taiati comentariu!!

Gurmandian
Răspuns pentru  Corvinu
24 septembrie 2016 12:56

Putin cam confuz, dar omul pare ca stie ce spune :))

Foodspotter
Foodspotter
Răspuns pentru  Corvinu
22 octombrie 2016 0:55

Usurel mai Corvine, nu mai pune la sufletel! Viata e greu si om e rau, iar sunca nu e nici ea bine. 🙂

Copaescu
Copaescu
Răspuns pentru  Corvinu
9 noiembrie 2016 14:51

@Corvinu din ce beci scapasi taica?

jollyca
26 septembrie 2016 15:55

Staaarch, deadly staaarch! 😉

Pana
Pana
7 decembrie 2016 14:17

Pana mea tovarasi, Meda te duce direct la ceruri fara chinuri – cam asta ar fi esenta reclamei. Pentru parinti responsabili.

Anouk
Răspuns pentru  Pana
23 februarie 2017 10:52

:))

Raul
4 martie 2017 16:03

Bai si cand te gandesti ca obisnuiam sa-l citesc des pe omul asta in urma cu ceva ani. Chiar avea isei si texte misto, dar acum a ajuns nasol de tot daca scrie despre gunoaie. Cati bani si-o fi luat, o f i meritat sa se dea cu cacat? Vax albina.

Mr. Zerga
Mr. Zerga
18 martie 2017 1:03

Cum naibii sa recomanzi meda, cum?! Josnic, tipic pentru sclavii de blog, penibil.

Aledon
Răspuns pentru  Mr. Zerga
19 martie 2017 15:00

Trist…

Cetățean Naruto
18 martie 2017 19:22

Hateri!

Gurmandian
Gurmandian
7 aprilie 2017 8:13

Foame mare si pe alte bloguri. Caz recent de foame de salam semenic de la caroli :)) http://www.nwradu.ro/2017/04/mancare-cu-notificare-etichetele-termosensibile-iti-spun-cand-sa-bagi-produsul-la-rece-p/
Inercati-l doar, va zic. 😉

Raul
Răspuns pentru  Gurmandian
15 aprilie 2017 7:29
Jose
Răspuns pentru  Gurmandian
6 ianuarie 2024 5:43

Nu am vazut asta la momentul respectiv si stiu ca e veche povestea, dar articolul e still up. Uimitor frate cat s-a chinuit omul cu salamul ala trist. Incredibil, pur si simplu!

Ionica Plimbaciosu
Ionica Plimbaciosu
21 mai 2017 6:09

Mi se pare mie sau a primit o nota cam mare totusi sunca asta…?!

Coca Chanel
Coca Chanel
13 februarie 2018 21:54

Daca ma uit la top, ăsta este cel mai citit articol de pe foodspot la ora actuala si mi se pare aiurea rau. Cati naiba mananca sunca asta si altele la fel?

Evanghelina
Răspuns pentru  Coca Chanel
14 februarie 2018 20:28

Ideea e ca poate unii inteleg ca sunca asta e laudata aici desi eu deduc exact opusul cititnd articolul 🙂

Chromozom
Chromozom
Răspuns pentru  Evanghelina
26 mai 2018 22:53

E plină țara de idioti care mananca ce sunt.

Chromozom
Chromozom
11 mai 2018 22:10

O infectie, ti se strepezesc dintii dupa ce o inghiti, rusine ba, rusine!

Coca Chanel
Coca Chanel
14 septembrie 2020 9:38

Din ciclul #baejnebun, avem acest text lipit aici de pe medaprod.ro:

Bine-cunoscuta Sunca de Praga, cu acelasi gust inconfundabil Meda. O specialitate fiarta, cu un continut scazut de grasime (3%), obtinuta din bucati mari de pulpa de porc, numai buna de pus ca aperitiv la o pe trecere.

Cineva de la Meda n-are toate tiglele pe casa 😀

Screenshot 2020-09-14 093324.png
Demetrela
Răspuns pentru  Coca Chanel
21 septembrie 2020 7:28

Pai normal ca n-are grasime, nu are de unde.

Lucifer
Lucifer
Răspuns pentru  Coca Chanel
4 martie 2022 21:24

Las si io asta aici. Cum se face textura unei sunci?! 🙂 Astia macar sunt de-ai nostri, dar sa vezi ce cacaturi au pe rafturi lidl si altii importate de la nemti, frantuji si alte state prietene. E si asta un razboi si e de exterminare, iar EI vor castiga.

sunca fina meda wtf.jpg
Jose
Răspuns pentru  Lucifer
6 ianuarie 2024 5:45

E, mie imi place mai delicata si mai umeda, cred ca la asta se refereau si ei. Eventual calduta. 🙂

Gabi
Gabi
1 iunie 2022 18:45

gustul sau le poate trezi celor care au existat constient si inainte de ’89 niste senzatii gustative intalnite frecvent la cei care experimentau consumul crenwurstilor chinezesti livrati la conserva

:)))))))))))

Fratele Ghe
Fratele Ghe
8 august 2023 11:13

Bai frate, eu mai intru pe aici, dar abia acum am vazut textul asta. o fi el vechi, dar chiar si asa m-a scarbit la maxim toata povestea. Eu chiar il citesc pe gibonul ala batran zilnic, dar nu imi vine sa cred ce coaie proaste a avut sa promoveze asa cacat, plus ca baga si in boraci murdariile alea. Doamne fereste de asa fomisti, la revedere, MUE!

Jose
Răspuns pentru  Fratele Ghe
6 ianuarie 2024 5:47

Si io intru, dar abia azi am vazut articolul si, mai ales comentariile. Am ras, plec la job, am de condus un tramvai dar zambesc. Si am un senvis misto.

Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc