Mezeluri

Salam Maestro – Caroli

Așa cum am promis în articolul despre cârnații Maestro de la Caroli, am împins în topul preferințelor personale produsele cu ingrediente 100% naturale din gama acestui producător, care gamă a fost întregită prin adăugarea salamului Maestro prezentat chiar în textul de față.

Așadar, în urma unor degustări susținute, am ajuns la concluzia că vă pot recomanda fără niciun fel de strângere de inima salamul Maestro. Este un produs fiert, cu o textură și fermitate agreabile, simplu, fără artificii inutile, cu o aromă de „afumat” nederanjantă, poate puțin gras, dar nu îl pot invinui :). Nu îl pot încadra în gama premium pentru că nici nu țintește această onoare, dar nici de mâncat pe ziar nu este (probabil). Practic, avem de-a face cu un produs relativ cinstit, cu ingrediente naturale, situat în zona de preț accesibil ceea ce este într-adevăr lăudabil.

Ingrediente:
Carne de porc (pentru 100 g produs s-au folosit 120 g carne de porc)
Sare
Miere de albine
Țelină
Extracte naturale din condimente
Fibră vegetala de morcov

După cum se vede, lista ingredientelor este curată și liberă de anomalii chimice deși în cazul „extractelor naturale din condimente” am un ușor semn de întrebare, dar voi trimite producătorului invitația de a detalia puțin acest element (voi reveni pe această temă tot în cadrul acestui articol, dar până atunci nu avem nota maxima la „ingrediente”). Gustul este agreabil, parcă exact cel la care te-ai putea aștepta de la un astfel de produs. Ușor frapantă a fost viteza cu care am ajuns la sațietate consumând acest produs, explicația simplă fiind grăsimea din compoziție (vezi foto).

Forma ovală este asemănătoare cu cea a mult mediatizatului infam salam săsesc al Cristimilor. Haioasă concurența, nimic de spus. Membrana în care este învelit produsul este artificială și se poate îndepărta cu ușurință.

La fel ca în cazul cârnaților Maestro, vă recomand să consultați lista muștarurilor, pentru o experiență completă, zic eu 🙂

Așa cum spuneam mai sus, prețul este moderat – cca. 13 lei pentru pachetul vidat de 300 de grame, deci ar veni cam 40+ lei pe kilogram. Termenul de valabilitate este de 21 de zile.

Recomand, felicitări Caroli!

UPDATE 01.08.2018
După două săptămâni de la trimiterea mesajului către producător prin care îi ceream frumos să îmi detalieze puțin la ce se referă termenul de „extracte naturale din condimente” nu am primit niciun răspuns și mă hazardez să concluzionez că fie nici producătorul nu știe exact ce sunt aceste extracte, fie mă ignoră (poate are dreptate), fie secretul nu poate fi dezvaluit fiind prea kinky. 🙂 Acum, între noi fie vorba, cum poate fi un extract „natural”? Se găsește în natură sau se obține prin procedee tehnologice? Mă întreb, doar mă întreb.

Sursă foto cover: Caroli
Sursă foto 1-3: arhiva personală (martie 2018)

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

Excelent!

Un produs relativ cinstit, ingrediente naturale, puțin cam prea gras, dar situat în zona de preț accesibil.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Aditivi:
Marcă: ,
Furnizor: , ,
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

3 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea
Andreea
2 noiembrie 2018 10:28

Este si foarte bun la gust! De cand l-am descoperit ne-am tot cumparat. Am incercat si carnatii Maestro naturali si sunt buni si ei. Deci se poate si fara monoglutamat, nitriti/nitrati si dextroza!!! Felicitari, Caroli!

Bogdan
Bogdan
18 ianuarie 2020 23:25

Consum doar acest tip de salam de peste un an. Merită prețul.

Ar trebui promovat prin mai multe surse, dacă într-adevăr este 100% din ingrediente naturale.

Oana
Oana
29 aprilie 2024 18:06

nu se mai gaseste pe niciunde! Nu se mai produce?

Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc