Brutarii și patiserii

Patiseria Placind’Or

Poate cele mai bune plăcinte din București

Despre patiseria Plăcind’Or am citit în urmă cu ceva vreme pe nwradu.ro și curiozitatea m-a împins ca pe la finele lui aprilie anul curent să le fac prima vizită de lucru. De atunci, frecvența vizitelor este de minim 2 pe lună și în mod sigur nu va scade dacă tot ceea ce există în prezent se va pastra și în viitor. Singurul regret pe care îl am acum când ma gândesc la Plăcind’Or este că nu locuiesc în cartierul Dristor pentru a fi cât mai aproape de acest stabiliment (Str. Rm. Valcea nr. 16). Later edit: au deschis și pe Ștefan ce Mare (vezi adresa și harta mai jos) 😉

În laboratorul nostru, patiserii iscusiți frământă aluatul proaspăt, îl răsucesc în jurul umpluturilor dulci sau sărate și se îngrijesc să scoată din cuptor plăcinte fragede cu gust bogat. Aluatul nu este congelat, este proaspăt, frământat pe loc. Îl preparăm după rețeta bunei de bunica, din ingrediente simple – apă, sare, zahăr, untdelemn, oțet și făină. Foietajul il facem cât mai natural, nu folosim margarină, iar dintre nenumăratele tipuri de făină, am cernut și am ales una cu conținut gluteic înalt. Numai așa foaia de plăcintă se întinde, sub sucitorul de lemn, mare și subțire cât o față de masă. Stropim foaia de placintă cu o picătură de untdelemn și o învârtim frumos în jurul umpluturilor. Şi uite-așa se aleg plăcintele noastre cu numele de ÎNVÂRTITE.

Prin urmare, învârtitele, tehnic vorbind, sunt niște rulouri din aluat lungi de 15-20 cm și cu un diametru de 4-5 cm având diverse umpluturi, care mai de care mai gustoase: varză (3,5 lei), carne (4,5 lei), spanac (4 lei), legume (4 lei), cartofi și ciuperci (4 lei), brânză sărată (4 lei), vișine (4 lei) și altele – lista completă o gasiți pe placindor.ro. Cele enumerate fac parte din lista achizițiilor curente și vă asigur că sunt excelente atât aluatul bine preparat și copt cât și umputura care este printre cele mai bune și bine preparate din câte am întâlnit și mâncat în viața mea de consumator de plăcinte din mai toate regiunile țării. Evident, învârtitele cu varză sunt durerea mea sufletească cănd nu mă aflu în preajma lor. 🙂

Prețurile sunt ok și din calculele mele kilogramul este undeva în jurul a 35 lei ceea ce este mai mult decât onorabil. A, să nu uit: puteți comanda și online cu livrare în București pe placindor.ro. Recomand 100% fără nicio reținere!

Sursa foto cover: Plăcind’Or
Sursa foto 1-4: arhiva personală

Update 01.2019: din decembrie 2018 au deschis o patiserie și pe Ștefan cel Mare nr. 12

Update 09.2020: au închis ambele puncte de vânzare, iar site-ul este offline, păcat!

Evaluare autor

Gama de produse
Calitatea produselor
Prezentare
Personal
Prețuri

Excelent!

Plăcintele de la Placind'Or sunt printre cele mai bune gustate vreodata, iar varietatea umpluturilor este de-a dreptul încântătoare.

User Rating: 4.47 ( 3 votes)


Aditivi:
Marcă:
Proveniență / origine:
Localitate:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Coca Chanel
Coca Chanel
14 septembrie 2020 9:48

Pacat ca au inchis, am tot luat si eu la recomandarea ta si chiar erau misto… :((

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc