Alimente conservate

Ficat de cod cu aromă de fum – Carrefour

Ficatul de cod comercializat de Carrefour sub brand propriu este produs în Islanda. Textura sa este ferma, dar cremoasă, ficatul fiind exemplar preparat și prezentat în ulei propriu care, pentru cei ce suportă asta, se recomanda a fi consumat de asemenea având în vedere conținutul ridicat de acizi grasi Omega 3 și vitaminele A, D și E. Ficatul de cod Carrefour este foarte asemănător cu cel DeFish având aceeași tară de origine (și DeFish are o variantă “afumată”, dar am evitat să o gust).

Ingrediente:
Ficat de cod 98% (Gadus morhua)
Sare
Aromă de fum

Alte recomandări

Așa cum dealtfel este scris și pe cutie, ficatul de cod Carrefour vine însoțit și de un inutil gust de afumat, care este obținut evident prin utilizarea aromei de fum. Ei bine, această aromă de fum nu este deloc cel mai dorit ingredient într-o alimentație sănătoasă, fiind de fapt fum condensat ce conține pe cale de consecința toate relele, adică hidrocarburi aromatice polinucleare/policiclice (HAP/PAH – info aici) care sunt cancerigene.

Curios este faptul că pe eticheta cu traducerea în limba română a detaliilor ce privesc produsul, Carrefour România SA a trecut ca țară de origine Norvegia, deși confrații francezi susțin căe vorba de Islanda. De asemenea, zona FAO de unde a fost pescuit peștele donator de organe nu este menționată.

Prețul conservei de 121 de grame este de 6,8 lei și, din păcate, nu am cum să o recomand celor care sunt interesați de ce mănâncă. Păcat!

Sursa foto cover: Carrefour
Sursa foto 1-4: arhiva personală

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

OK-ish

Un produs excelent stricat de aroma de fum absolut nenecesară.

User Rating: 4.07 ( 3 votes)


Aditivi:
Marcă:
Furnizor:
Distribuitor:
Origine:

Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Tu ce părere ai? Comentezi?x
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc