Acasă / Rețete culinare bune / Ciorbă de praz – rețetă neaoșă

Ciorbă de praz – rețetă neaoșă

O ciorbă simplă, ușoară, recomandată vegetarienilor, oltenilor împătimiți, celor care țin post sau celor care chiar își doresc o variație în viața culinară.

Ingrediente:
500-600 grame praz verde, proaspăt și cât mai aromat
2 morcovi
o țelină mică
rădăcină de pătrunjel
o mână de orez clasic, fără figuri exotice
puțintel untdelemnn
o lămâie sau, pentru clasici, ceva borș bun
sare

Mod de preparare:
Prazul se curăță (normal, nu?), se spală bine și se taie rondele subțiri apoi se sufocă înabușă în untelemnul amestecat dibaci cu puțină apă, într-o oală de ciorbă, timp de 10 minute. Restul legumelor se curață și ele (normal, nu?), se spală, se taie marunt sau după pofta și răbdarea inimii și a gurii și se adaugă peste praz împreună cu orezul, dragul de el. Se amestecă toată istoria și se lasă un minut-două să stea la înghesuială, apoi se adauga 2 litri de apă, se potrivește de sare și se lasă să fiarbă molocom o oră sau cât vă permite mirosul inconfundabil. Când legumele s-au desavârșit, adăugați binișor sucul stors din lămâie și mai lasați la fiert înca 5 minute pentru tărie de caracter.

Recomandarea lui Sucă:
Puneți fraților borș în loc de zamă de lamâie sau oțet, sau zaibăr, ardei iute, leuștean! Ce, nu e bine?

Să ne fie de bine!

cg2010

Aditivi:

vezi şi

Varză acră călită și îmbunată la cuptor – rețetă

Varza acra, murata asa cum putini stiu sau au gustat vreodata, calita si apoi dreasa la gust si culoare in cuptorul prieten.

1
Comentarii

avatar
  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai apreciate
Anunță-mă când apar
Ana cu Mere
Cititor
Ana cu Mere

Foarte buna cu bors, multumim! 👍