O ciorbă simplă, ușoară, recomandată vegetarienilor, oltenilor împătimiți, celor care țin post sau celor care chiar își doresc o variație în viața culinară.
Ingredientele necesare prepararii în bune condiții a ciorbei de praz
- 500-600 grame praz verde, proaspăt și cât mai aromat și mai local
- 2 morcovi mai semeți
- o țelină mică, dar parfumată
- o rădăcină de pătrunjel
- o mână de orez clasic, fără figuri exotice
- puțintel untdelemnn
- o lămâie sau, pentru clasici, ceva borș bun (juma’ de litru ar trebui să ajungă sau potriviți după gust și nivelul de acreală)
- sare
Modul absolut secret de preparare al ciorbei de praz autentică
- Prazul se curăță, se spală bine și se taie rondele subțiri apoi se
sufocăînabușă în untelemnul amestecat dibaci cu puțină apă, într-o oală de ciorbă, timp de 10 minute. - Restul legumelor se curață și ele (normal, nu?), se spală, se taie marunt sau după pofta și răbdarea inimii și a gurii și se adaugă peste praz împreună cu orezul, dragul de el.
- Se amestecă toată istoria și se lasă un minut-două să stea la înghesuială, apoi se adauga 2 litri de apă, se potrivește de sare și se lasă să fiarbă molocom o oră sau cât vă permite mirosul inconfundabil.
- Când legumele s-au desavârșit, adăugați binișor sucul stors din lămâie sau borșul și mai lasați la fiert înca 5 minute pentru tărie de caracter.
Recomandarea lui Sucă
Puneți fraților borș în loc de zamă de lamâie sau oțet, sau zaibăr, ardei iute, leuștean! Ce, nu e bine?
Să ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari
Foarte buna cu bors, multumim! 👍
Abia aștept să apară prazul ăl’ bun să fac și eu!
Am facut in weekend cu praz olandez, asa!! :))) Mi-a placut!
Cre’ca asta e mancare de saraci! :)))))))
De aici: https://foodspot.ro/bame-praz-saraci/
Facui si mancai, e ce trebuie!!!