Rețete culinare bune și foarte bune

Ciorbă de praz – rețetă neaoșă

Văzui, făcui, mâncai!

O ciorbă simplă, ușoară, recomandată vegetarienilor, oltenilor împătimiți, celor care țin post sau celor care chiar își doresc o variație în viața culinară.

Ingredientele necesare prepararii în bune condiții a ciorbei de praz

  • 500-600 grame praz verde, proaspăt și cât mai aromat și mai local
  • 2 morcovi mai semeți
  • o țelină mică, dar parfumată
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o mână de orez clasic, fără figuri exotice
  • puțintel untdelemnn
  • o lămâie sau, pentru clasici, ceva borș bun (juma’ de litru ar trebui să ajungă sau potriviți după gust și nivelul de acreală)
  • sare

Modul absolut secret de preparare al ciorbei de praz autentică

  1. Prazul se curăță, se spală bine și se taie rondele subțiri apoi se sufocă înabușă în untelemnul amestecat dibaci cu puțină apă, într-o oală de ciorbă, timp de 10 minute.
  2. Restul legumelor se curață și ele (normal, nu?), se spală, se taie marunt sau după pofta și răbdarea inimii și a gurii și se adaugă peste praz împreună cu orezul, dragul de el.
  3. Se amestecă toată istoria și se lasă un minut-două să stea la înghesuială, apoi se adauga 2 litri de apă, se potrivește de sare și se lasă să fiarbă molocom o oră sau cât vă permite mirosul inconfundabil.
  4. Când legumele s-au desavârșit, adăugați binișor sucul stors din lămâie sau borșul și mai lasați la fiert înca 5 minute pentru tărie de caracter.

Recomandarea lui Sucă

Puneți fraților borș în loc de zamă de lamâie sau oțet, sau zaibăr, ardei iute, leuștean! Ce, nu e bine?

Să ne fie de bine!

cg2010


Aditivi:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

5 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana cu Mere
Ana cu Mere
1 august 2018 12:45

Foarte buna cu bors, multumim! 👍

Evanghelina
31 mai 2020 9:18

Abia aștept să apară prazul ăl’ bun să fac și eu!
 

prazbulgaresc.jpg
Last edited 4 ani in urma by Evanghelina
Coca Chanel
Coca Chanel
8 februarie 2021 21:29

Am facut in weekend cu praz olandez, asa!! :))) Mi-a placut!

Geo
Geo
8 august 2022 21:50

Cre’ca asta e mancare de saraci! :)))))))
De aici: https://foodspot.ro/bame-praz-saraci/

RobertP
RobertP
6 iulie 2023 22:23

Facui si mancai, e ce trebuie!!!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc