Sosuri

Heinz Tomato Ketchup

America’s Favorite Ketchup®

Sau adevăratul ketchup de tomate Heinz. Sau America’s Favorite Ketchup® ori cum mai vreți voi, dar trebuie să vă mărturisesc că mi-e foarte drag. Și mi-e atât de foarte drag pentru că până în momentul de față nu am gasit unul mai bun care să îl întreacă. Parol!

Ketchup-ul de față a fost creat de domnul Henry John Heinz (1844-1919), un american de origine germană cât se poate de sănătoasă, fiind produs pentru prima oară de către propria-i companie  (H. J. Heinz Company, actualmente Kraft-Heinz) în 1876. De atunci, poziția de lider a acestui produs s-a consolidat organic având în prezent o cota de 50% din piața americană de profi, ceea ce nu e rău deloc, nu-i așa?

Referindu-mă strict la produs, gustul acestuia e profund și generos, plin, culoarea și textura sunt sincere, aftertaste-ul e roșiatic de nu se poate, voluptos chiar (adică e ok, pentru mileniali). Ce mai, exact ce(-mi) trebuie!

Îmi voi face mea culpa că am tot omis involuntar să scriu despre acest produs bun, dar fiind prezent non-stop în frigiderul familial a devenit parte a rutinei zilnice pierzându-și oarecum însemnatatea demnă de a fi anunțată pe foodspot. Încerc să îmi aduc aminte exact anul în care am avut placerea de a procura ketcup-ul Heinz direct de pe rafturile locale – hm, era distribuit de BDG și cred că momentul a avut loc prin 2004-2005. Până atunci mi-l procuram din țările civilizate, dar începând cu anul amintit nu a mai lipsit din câmpul meu vizual apropiat.

Ingrediente
Roșii (148 g roșii per 100 g ketchup)
Oțet
Zahăr
Sare
Condimente & extract de plante aromate (conține țelina)
Mirodenii

Lista ingredientelor e curată, fără chimicale inutile, amidonuri, gume sau conservanți (deși în oțet găsim metabisulfit de sodiu și nu e specificat acest lucru pe etichetă). Am unele mici îndoieli privind veridicitatea extractului de condimente și din acest motiv nu am dat nota maximă la capitolul ingrediente. Trebuie să menționez însă că în 1906 Heinz a renunțat la adăugarea de conservanți sporind atractivitatea produsului. Nu pot să nu zâmbesc ușor amarnic la gândul că un an mai târziu, în România noastră dragă, urma să aibă loc Răscoala Țărănească din 1907… dar na, alt noroc, alte îndeletniciri, alte rezultate.

În imagini este prezentat recipientul de 1 kilogram, pentru elefanți, ce poate fi achizițonat la prețul de 8 lei și ceva. Pe vremuri, costa mai mult, dar gustul era același. Recomand 100%!

Update 11.2023

Acum cu 8 lei putem lua un recipient de 3 ori mai mic, de 342 de grame. Superb!

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

Excelent!

Gustul ketchupului Heinz e profund și generos, plin, culoarea și textura sunt sincere, aftertaste-ul e roșiatic de nu se poate, voluptos chiar.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Furnizor: , , , ,
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc