Rețete culinare bune și foarte bune

Orez prăjit Yangzhou (cantonez) – rețetă de la mama ei

扬州米饭是中国最好的菜肴之一

Orezul Yangzhou, cunoscut la noi și sub numele de orez cantonez, este un fel de mâncare tradițional chinezesc, originar din regiunea, evident, Yangzhou. Este un orez prăjit delicios și bogat în arome, care poate fi adaptat în funcție de preferințele personale. Iată și cea mai simplă (zic eu) rețetă de orez Yangzhou:

Ingrediente pentru un orez cantonez bun

  • 2 căni de orez fiert cu bob lung
  • 2 ouă, bătute
  • 150g șuncă, tăiată cubulețe
  • un cățel de usturoi, tocat fin
  • o ceapă mică, tăiată cubulețe
  • un morcov, tăiat cubulețe mici
  • 1/2 căpățână de broccoli, tăiată în buchete mici (opțional)
  • 1/2 ceașcă de mazăre (opțional, dar recomandat)
  • 2 linguri sos de soia
  • o lingură ulei vegetal
  • sare și piper după gust
  • niște cepă verde (partea verde a cepei), tocată pentru decor

Instrucțiuni de gătire a poate celui mai bun orez cantonez

  1. Începeți prin gătirea (fiertul) orezului conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsați-l să se răcească și să se usuce puțin pentru a obține cel mai bun rezultat atunci când este prăjit.
  2. Încingeți wok-ul sau tigaia inaltă la foc mare. Adăugați uleiul vegetal și încălziți-l.
  3. Adăugați șunca tăiată cubulețe în wok și prăjiți-o până devine ușor crocantă.
  4. Adăugați ceapa și usturoiul tocat în wok și gătiți-le până când devin moi și aromate.
  5. Împingeți ingredientele într-o parte a wok-ului și turnați ouăle bătute în partea goală. Amestecați-le până când se coagulează și se amestecă cu celelalte ingrediente.
  6. Adăugați morcovul, broccoli și mazărea în wok. Gătiți-le pentru câteva minute până când legumele devin moi, dar încă crocante.
  7. Adăugați orezul fiert în wok și amestecați bine pentru a îmbina toate ingredientele.
  8. Turnați sosul de soia peste orez și amestecați pentru a-l acoperi uniform.
  9. Gustați și ajustați gustul cu sare și piper după preferințe.
  10. Serviți orezul Yangzhou decorat cu ceapa verde tocată. Poate fi însoțit de sos de soia sau sos de ardei iute, dacă doriți un gust mai intens.

Să ne fie de bine!

Alte recomandări

Producător:
Proveniență:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Lorena
Lorena
19 martie 2024 20:21

Foarte bun, am facut in we!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc