Rețete culinare bune și foarte bune

Tocăniță din inimi și pipote de pui – rețetă copilărească

O rețetă din alte vremuri, demult trecute 👴

Am scris în titlu „copilărească” deși mai corect ar fi fost din copilărie, dar așa mi-a plăcut mie să alint această mâncare lesne de preparat, dar foarte spornică și gustoasă.

Mama ne gătea destul de des această tocăniță de inimi și pipote de pui pe vremea lui #neanicu deoarece, cum necum, mai degrabă gaseai o pungă-două de măruntaie de pui decât multe altele și cu atât mai puțin puii. Iar nouă ne plăcea și o mâncam cu plăcere pemtru că, deh, copii buni! 🙂

Alte recomandări bune

Ingrediente necesare pentru un mic festin #anii80ro

  • 500 g inimi de pui
  • 500 g pipote de pui
  • 2 cepe medii, tocate mărunt
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 2 ardei grași, tăiați cubulețe
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 400 g roșii decojite și tocate în bulion (sau roșii proaspete)
  • o lingură pastă de tomate
  • 200 ml vin alb sau roșu (opțional)
  • 2 foi de dafin
  • o linguriță cimbru uscat
  • o linguriță boia de ardei dulce
  • sare și piper după gust
  • ulei de măsline pentru călire
  • o legătură de pătrunjel proaspăt tocat

Instrucțiuni de preparare a mirobolantei tocănițe din inimi și pipote de pui

  1. Spală bine inimile și pipotele de pui sub apă rece. Îndepărtează eventualele membrane sau grăsimi excesive. În cazul inimilor, taie cu o foarfecă de bucătărie puțin din partea superioară pentru a înlătura capetele de artere. De asemenea, pipotele le poți tăia foarte ușor tot cu foarfeca în două sau trei bucăți, în funcție de dimensiunea lor.
  2. Într-o oală mare sau tigaie, încinge 2-3 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă.
  3. Adaugă și usturoiul mărunțit și călește-l împreună cu ceapa până când amestecul emană un miros irezistibil în atmosfera bucătăriei.
  4. Adăugă inimile și pipotele de pui și prăjește-le nițel până când se rumenesc ușor pe toate părțile.
  5. Adaugă morcovii și ardeii cubulețe și călește totul sub capac pentru încă 5 minute, până când legumele se înmoaie ușor.
  6. Adaugă apoi roșiile tocate, pasta de tomate, vinul (dacă va este ok), foi de dafin, cimbrul și boiaua de ardei dulce apoi amestecă bine și lasă la fiert vreo 2-3 minute.
  7. Acoperă oala și redu focul la minim. Lasă să fiarbă încet timp de aproximativ 1-2 ore, până când inimile și pipotele de pui sunt fragede și sosul s-a îngroșat.
  8. Gustă și potrivește gustul cu sare și piper.
  9. Servește tocănița de inimi și pipote de pui caldă și presărată cu patrunjel proaspăt tocat din belșug, alături de garnitură preferată: cartofi fierți, piure, mămăligă sau orez.

Să ne fie de bine!


Producător:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

2 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Adina
Adina
24 februarie 2024 21:27

Mvvvaaai! Deci nu pot sa cred! Asta era una dintre placerile copilariei! Asta si ciulamea pe care o mancam la tara, facuta de buna! 🙂 Superb, mersi!!!

Cristache
Cristache
7 mai 2024 19:16

Bun!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc