Rețete culinare bune și foarte bune

Conopidă coaptă întreagă – rețetă frumoasă

Ce poate fi mai gustos decât o conopidă întreagă coaptă în cuptor?

Conopida coaptă în cuptor este o rețetă care a câștigat popularitate în ultimii ani, devenind o favorită în rândul vegetarienilor și nu numai. Originile acestui mod de preparare simplu sunt greu de identificat cu exactitate, însă se pare că a început să fie promovat în mod special de bucătăriile din Orientul Mijlociu, unde conopida este folosită într-o varietate largă de feluri de mâncare, de la salate până la garnituri.

Această rețetă transformă o simplă legumă într-un fel principal spectaculos și sățios, fiind totodată și un mod excelent de a prezenta conopida într-o formă neconvențională, succes!

Ingrediente pentru conopida coaptă întreagă

  • o conopidă mare, întreagă
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • o linguriță de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță de turmeric
  • 1/2 linguriță de chimion măcinat
  • sare și piper negru după gust
  • sucul de la o lămâie
  • pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat (opțional)
  • câteva felii de lămâie (opțional)

Instrucțiuni pentru prepararea conopidei coapte

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Îndepărtează frunzele exterioare ale conopidei și taie puțin din tulpina de la bază, astfel încât conopida să poată sta drept pe o suprafață plană, dar ai grijă să nu desparți buchețelele.
  3. Spală bine conopida sub apă rece și las-o să se scurgă.
  4. Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, turmericul, chimionul, sucul de lămâie, sarea și piperul. Amestecă bine pentru a mixa cum trebuie toate ingredientele.
  5. Pune conopida pe o foaie de hârtie de copt într-o tavă de cuptor.
  6. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie, unge întreaga suprafață a conopidei cu amestecul de ulei și condimente. Încearcă să pătrunzi și între buchețele pentru a condimenta cât mai bine.
  7. Acoperă conopida cu o foaie de hârtie de copt și apoi cu folie de aluminiu și coace-o în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute.
  8. După acest timp, îndepărtează hârtia de copt folia de aluminiu și lasă conopida în cuptor pentru încă 10-20 de minute sau până când suprafața devine aurie și puțin crocantă.
  9. Odată coaptă, scoate conopida din cuptor și las-o să se răcorească pentru câteva minute.
  10. Transferă conopida pe un platou de servire și, dacă dorești, presară peste ea pătrunjel sau coriandru tocat proaspăt pentru un plus de culoare și aromă. Pune alături și câteva felii de lămâie pentru cei care preferă să mai stoarcă peste preparat  – în mod sigur, cei care preferă să stoarcă lămâie peste șnițel vor prefera să facă la fel și în cazul conopidei coapte. 🙂
  11. Ca idee, poți pune conopida întreagă în mijlocul mesei, lăsând fiecare persoană să taie sau să desfacă buchețelele după preferință.

Această rețetă de conopidă coaptă întreagă este nu doar spectaculoasă la vedere, dar și delicioasă, fiind o alegere perfectă pentru un prânz sau o cină sănătoasă și impresionantă.

Să ne fie de bine!


Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
RBK
RBK
10 mai 2024 15:36

Am mancat o data a un restaurant, nu mai stiu cum ii zice, dar mi-a placut foarte mult. Mersi pentru ideea de weekend, o sa fac si eu!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc