Mezeluri

Crenvursti cu piept de pui – Caroli

CRÉNVURȘT, crenvurști, s. m. Produs alimentar în formă de cârnăcior, obținut din carne de vită și slănină tocate fin, introduse în intestine de oaie sau în material plastic și adesea prinse în pereche. – Din germ. Krenwürstchen.

Am inceput cu definitia crenvustiului din DEX intrucat producatorul Caroli Foods Group srl s-a gandit ca ar fi mai bine pentru noi toti sa-si dovedeasca originalitatea si competitivitatea promovandu-si produsul sub denumirea oarecum nehotarata de „cremwursti„. Si spun ca este nehotarata deoarece reprezinta un amalgam format din incorect romanizatul crem (corect fiind cren, de la germanicul Kren = hrean) si elementul wurst transcris in original (carnat in germana). Acum ma gandesc ca bietii oameni au dorit sa-si dovedeasca rigoarea germanica continuta de produsele lor fabricate cu carne importata din Germania, dar in acest caz corect ar fi fost sa-si denumeasca gloriosul produs direct Krenwürstchen sau crenwursti.

Alte recomandări

Trecand peste acest aspect mai mult sau mai putin important, Caroli desfasoara o campanie furibunda de promovare a crenvurstilor lor cu cele 80 de procente carne.

Da, ati vazut bine, in reclama apar copii, copii ce mananca crenvursti buni si sanatosi oferiti de o mama iubitoare. Acum stiu si cum m-am enervat putin cand am vazut/citit campania cu mezelurile Meda, dar in acel caz recomandarea ca ar fi bune pentru copii era scrisa pe un blog si nicidecum prinsa in clipul publicitar. Este riscant sa-ti promovezi produsele ca fiind „curate” folosind ca imagini ale consumatorilor copiii.

Ingrediente:
Piept de pui (60%)
Carne de pui (20%)
Grasime de pui
Apa
Sare
Condimente
Stabilizatori (difosfati, trifosfati)
Antioxidanti (acid ascorbic, ascorbat de sodiu, eritorbat de sodiu)
Extracte de condimente
Aroma
Agent de intarire (lactat de sodiu)
Zaharuri (dextroza, maltodextrina)
Aroma de fum
Conservanti (nitrit de sodiu, acetati de sodiu, acid lactic)

Na poftim de luati cu paine si dati la copii! In afara de carne 80%, restul de 20% este format grasime de pui si chimicalele uzuale cu mentiunea ca glutamatul de sodiu denumit si potentiator de aroma lipseste din compozitie ceea ce e totusi un plus. In schimb avem de a face cu condimente nespecificate in clar si extracte de condimente toate asezonate cu o delicioasa aroma de fum si ceva zaharuri de-a dreptul sanatoase. Un adevarat gust de boala, dupa cum bine spune Daria. 🙂

In varianta cu carne de porc, situatia crenvurstilor Caroli este putin mai dramatica, reteta incluzand pe langa aditivii amintiti si niste amidon gustos obtinu din cartofi plus ceva proteine din lapte.

Produsul se vinde imbracat in membrana artificiala comestibila si ambalat in vid, pachet de 2×4, 280 grame in total. Pretul crenvustilor cu piept de pui Caroli este de 7-8 lei in functie de furnziror, iar al celor de porc ~5 lei.

Sursa foto nr. 1: eMAG
Sursa fotot nr. 2, 3: arhiva personala

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Mediocru

Produs nerecomandat minorilor - in afara de carne 80%, restul de 20% este format din grasime de pui, apa si chimicalele uzuale.

User Rating: 3.12 ( 3 votes)


Aditivi: , , , , , , , , , , , ,
Marcă:
Producător:
Furnizor:
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

3 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Corvinu
Corvinu
17 septembrie 2016 20:29

Habar nu mai stiti ce mancati. Va bateti joc de voi cu reclame producator oameni de nimic. Cercati ceva bun!!

Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc