Cartofi noi la cuptor cu mărar și usturoi verde – rețetă bună, de primăvară
O încântare deosebită pentru orice uman aflat în toate mințile și simțirile sale gustative.
Cartofii noi proaspăt scoși la lumina primăverii sunt o încântare deosebită pentru orice uman aflat în toate mințile și simțirile sale. Aproape dulci și cu o textura fină, tuberculii tineri ai credinciosului cartof pot fi o garnitură atrăgătoare sau un fel principal foarte reușit alături de o salată de sezon.
Ingrediente:
2 kg cartofi noi
2-3 fire de usturoi verde
o legatura de marar proaspăt
sare
piper (opțional)
1-2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii noi se spala bine și li se răzuie binișor coaja subțire cu lama unui cuțit sau, mai comod, cu partea aspra a unui burete de bucatarie curat. Se pun apoi cu drag într-o tavă potrivită și preferată (taiați sau intregi după preferință și/sau dimensiuni), se sărează, se stropesc bine cu ulei apoi se scurge o cană de apă în colțul tăvii și se dau la cuptorul incins din timp, fără economie, la vreo 200 de grade (3/4).
Dupa 20 de minute, tava se scoate la lumină, se adaugă usturoiul verde tăiat mărunt-mărunt, se amestecă nițeluș cartofii cu grijă mare pentru a nu-i fărâma iremediabil și se retrimite totul în infernul potent al cuptorului.
Mirosul gustos și crusta aurie sunt semnele care anunță finalul epopeii – cartofii noi la cuptor sunt gata, o minune, vă spun! Scoateți-i la aer și presărați-i fără zăbavă cu mărarul marunțit.
Să ne fie primăvara frumoasă!
Destăinuire:
2 kilograme de cartofi, fie ei și noi, ajung unei familii de 4 persoane cu prelungire, adică rămâne ceva și pentru cină. Daca sunteți 2 sau 4 mai silfizi, înjumătățiți cantitățile. 😉
Variantă:
Pentru o savoare mai pronunțată, adăugați usturoiul odată cu mărarul.
Pentru o savoare desăvârșită, plenară chiar, nu îndepărtați coaja cartofilor.
Aditivi: fără aditivi alimentari
O rețeta simpla insa cu o poveste foarte reușită ! M-am amuzat copios citind rețeta ta ! Felicitari !
Mulțumesc 🙂
:)))
Exact ce-mi trebuia la gratarul de azi!!
Excelenta, multumesc! 😀