Rețete culinare bune și foarte bune

Croissante cu unt – rețetă de vis

Sustrasă cu îndemânare chiar de pe Câmpiile Elizee pariziene!

Ca să nu lungim inutil pelteaua, iată o rețetă simplă, dar foarte bună de preparare a croissantelor cu unt acasă, ca la mama lor francofonă:

Ingrediente pentru croissante

 • 250 g făină pentru patiserie din aia bună
 • 150 ml apă călduță
 • 25 g zahăr
 • 5 g sare
 • 10 g drojdie proaspătă
 • 200 g unt (rece, dar maleabil)
 • un ou (opțional, pentru uns croissantele)

Instrucțiuni:

Alte recomandări
 1. Într-un bol mic, amestecați drojdia cu apă călduță și zahărul. Lăsați amestecul deoparte timp de 5-10 minute până când începe să se formeze o spumă.
 2. Într-un alt bol, amestecați făina cu sarea. Faceți o adâncitură în mijloc și turnați amestecul de drojdie.
 3. Amestecați ingredientele până când obțineți un aluat omogen. Framântați aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de aproximativ 10 minute, până când acesta devine elastic.
 4. Formați aluatul într-un dreptunghi, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.
 5. Între timp, presați și întindeți omogen untul între două foi de hârtie de copt pentru a forma un dreptunghi de aproximativ jumătate din dimensiunea dreptunghiului de aluat.
 6. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l într-un dreptunghi aproximativ dublu ca dimensiuni față de dimensiunea foilor de hârtie de copt între care ați întins untul. Așezați untul în mijloc și împăturiți aluatul peste unt ca între două pagini de carte.
 7. Rulați aluatul astfel obținut într-un dreptunghi lung și subțire. Acesta reprezintă prima pliere. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l în frigider pentru încă 30 de minute.
 8. Repetați procesul de rulare și pliere încă de două ori, permițându-i aluatului să se odihnească câte 30 de minute între etape.
 9. După a treia pliere, lăsați aluatul în frigider peste noapte sau cel puțin 6-8 ore.
 10. Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină până când ajungeți la grosimea dorită și tăiați-l în triunghiuri.
 11. Rulați triunghiurile începând de la latura mai largă și așezați croissantele rezultate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
 12. Opțional, puteți unge croissantele cu ou bătut pentru a le da o nuanță aurie după coacere.
 13. Lăsați-le să crească timp de aproximativ o oră sau până când observați că au crescut semnificativ.
 14. Preîncălziți cuptorul la 200°C și coaceți croissantele timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin frumoase, aurii și plăcut mirositoare.
 15. Lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le savura.

Să ne fie de bine!


Aditivi: ,
Producător:
Proveniență:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc