gastronomia franceză
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos Rémoulade – rețetă grozavă
Rețeta bună și autentică de sos Rémoulade, unul dintre simbolurile rafinate ale bucătăriei franceze.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos Béarnaise – rețeta bună și autentică
Sosul Béarnaise este o emblemă a bucătăriei franceze, cunoscut pentru textura sa mătăsoasă și aroma complexă, iar aceasta este rețeta…
- Rețete culinare bune și foarte bune
Boeuf Bourguignon – rețetă franceză de tocană de vită cu ciuperci
Rețeta foarte bună de Boeuf Bourguignon, ca la mama ei burgundă.
- Mică enciclopedie culinară
Pâtés, terrines, rillettes – diferențe și asemănări
Vorbim aici despre asemănările și deosebirile dintre și ntre pateuri, terine, rellette-uri, preprate clasice în gastronomia franceză
- Mică enciclopedie culinară
Bucătăria franceză
Vorbim despre istoria bucătăriei franceze, regiuni și tehnici, vinuri și deserturi, influențe și evoluție.
- Mică enciclopedie culinară
Foie gras
Un articol succint despre foie gras - o scurtă istorie, aspecte culinare și etice.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sole meunière – rețetă de limbă de mare cu sos bun de unt și lămâie
Sole (limba de mare) meunière este un preparat clasic din bucătăria franceză, renumit pentru simplitatea și delicatețea sa.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Crêpes Suzette (clătite cu sos de portocale) – rețetă quelque chose
Crêpes Suzette reprezintă un desert clasic francez ce constă în clătite îmbibate într-un sos de portocale și Grand Marnier, apoi…
- Rețete culinare bune și foarte bune
Croissante cu unt – rețetă de vis
O rețetă simplă, dar foarte bună de preparare a croissantelor cu unt acasă, ca la mama lor francofonă.
- Rețete culinare bune și foarte bune
Sos béchamel – rețetă alb-cremoasă
Sosul béchamel este un pilon al bucătăriei clasice, fiind folosit în numeroase rețete din întreaga lume, iar aceasta este rețeta…
- 1
- 2