Rețete culinare bune și foarte bune

Supă de varză – rețetă pârâitoare

Vorbim aici despre veritabila soupe aux choux!

Supa de varză este o întâmplare deosebită în viața oricărui iubitor de gusturi bune și poate fi consumată în orice perioadă a anului. Nu mai țin minte exact când am băgat lingura prima dată într-o astfel de ciorbă, dar îmi aduc aminte perfect cine a preparat-o și îi mulțumesc profund pentru asta, știe ea bine despre cine și ce vorbesc. 🙂

Ciudățenia face ca exact ieri, amicul Bogdan să mă întrebe de ceva afumătură pentru ciorba de varză pe care o avea în gand să o facă. Acest articol era de vreo două zile în draft, dar discuția de ieri m-a motivat să îl public azi. Mă amuză coincidențele.

Alte recomandări

Ingrediente pentru o foarte bună supă de varză

  • 1/2 varză albă medie, tăiată mărunt
  • 2 morcovi, curățați și tăiați cubulețe sau rondele, după preferințe și facultăți
  • 2 cartofi medii, curățați și tăiați cubulețe
  • o ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți (opțional)
  • un ardei verde, tocat mărunt (opțional)
  • o rădăcină de țelină, tăiată cubulețe (opțional)
  • un litru de supă de legume sau apă de izvor de munte
  • 2 linguri de ulei de măsline sau untdelemn neaoș
  • sare și piper după gust
  • o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

Instrucțiuni de preparare a celei mai bioactive supe de varză

  1. Într-o oală potrivită, încingeți uleiul de măsline la foc mediu.
  2. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le ușurel la foc mic până devin translucide.
  3. Adăugați morcovii, cartofii, ardeiul verde și țelina, și căliți-le cu capac timp de aproximativ 5 minute, amestecând în mod regulat.
  4. Adăugați varza tăiată și amestecați bine cu celelalte legume, puneți capacul și lăsați totul la sotat în©a 5 minute.
  5. Turnați supa de legume sau apa peste legume. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când legumele se înmoaie.
  6. Condimentați cu sare și piper după gust.
  7. La final, adăugați pătrunjelul proaspăt tocat și amestecați.
  8. Ca variante ajutătoare, puteți savura supa de varză cu crutoane sau cu o lingură-două de smântână, senzația e spectaculoasă.
  9. Minunata supă de varză se consumă cu plăcere în timpul zilei caldă, rece sau la temperatura camerei, nu are pretenții de mare doamnă. 🙂

Să ne fie de bine!

Apropo, ați vizionat filmul La soupe aux choux (Supa de varză) cu Louis de Funes și Jean Carmet? Dacă nu, ar fi bine să o faceți. Pe lângă faptul că veți râde negreșit, vi se va face o poftă supremă de zeamă de varză acră, de supa de varză și veți înțelege în totalitate subtilitatea titlului acestui articol. 😉


Aditivi: ,
Producător:
Proveniență: ,

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Adina
Adina
3 martie 2024 20:12

Paraitoare :)))))))))

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc