Supă de varză – rețetă pârâitoare
Vorbim aici despre veritabila soupe aux choux!
Supa de varză este o întâmplare deosebită în viața oricărui iubitor de gusturi bune și poate fi consumată în orice perioadă a anului. Nu mai țin minte exact când am băgat lingura prima dată într-o astfel de ciorbă, dar îmi aduc aminte perfect cine a preparat-o și îi mulțumesc profund pentru asta, știe ea bine despre cine și ce vorbesc. 🙂
Ciudățenia face ca exact ieri, amicul Bogdan să mă întrebe de ceva afumătură pentru ciorba de varză pe care o avea în gand să o facă. Acest articol era de vreo două zile în draft, dar discuția de ieri m-a motivat să îl public azi. Mă amuză coincidențele.
Ingrediente pentru o foarte bună supă de varză
- 1/2 varză albă medie, tăiată mărunt
- 2 morcovi, curățați și tăiați cubulețe sau rondele, după preferințe și facultăți
- 2 cartofi medii, curățați și tăiați cubulețe
- o ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, mărunțiți (opțional)
- un ardei verde, tocat mărunt (opțional)
- o rădăcină de țelină, tăiată cubulețe (opțional)
- un litru de supă de legume sau apă de izvor de munte
- 2 linguri de ulei de măsline sau ulei neaoș
- sare și piper după gust
- o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
Instrucțiuni de preparare a celei mai bioactive supe de varză
- Într-o oală potrivită, încingeți uleiul de măsline la foc mediu.
- Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le ușurel la foc mic până devin translucide.
- Adăugați morcovii, cartofii, ardeiul verde și țelina, și căliți-le cu capac timp de aproximativ 5 minute, amestecând în mod regulat.
- Adăugați varza tăiată și amestecați bine cu celelalte legume, puneți capacul și lăsați totul la sotat încă 5 minute.
- Turnați supa de legume sau apa peste legume. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când legumele se înmoaie.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- La final, adăugați pătrunjelul proaspăt tocat și amestecați.
- Ca variante ajutătoare, puteți savura supa de varză cu crutoane sau cu o lingură-două de smântână, senzația e spectaculoasă.
- Minunata supă de varză se consumă cu plăcere în timpul zilei caldă, rece sau la temperatura camerei, nu are pretenții de mare doamnă. 🙂
Să ne fie de bine!
Apropo, ați vizionat filmul La soupe aux choux (Supa de varză) cu Louis de Funes și Jean Carmet? Dacă nu, ar fi bine să o faceți. Pe lângă faptul că veți râde negreșit, vi se va face o poftă supremă de zeamă de varză acră, de supa de varză și veți înțelege în totalitate subtilitatea titlului acestui articol. 😉
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Proveniență / origine: Franța, România
Paraitoare :)))))))))
Am facut în weekend, excelentaa! Apropo (nu stiu daca e ok sa pun link aici, il poate sterge adminul daca e), gasiti filmul din articol aici: https://filmehd.se/la-soupe-aux-choux-supa-de-varza-1981-filme-online.html. Recomand extensia de browser ublock origin daca accesati linkul, ca e plin de reclame pe acolo.