ProduseSosuri

Muștarul de un leu – 365 (Delhaize)

Simplu, ieftin, bun - sau cel puțin așa era în vremurile bune (vezi update la final de articol)

Încep direct, abrupt, fără introduceri inutile: micuțul muștar de un leu este o revelație! Fabricat în Serbia de către PFI doo și comercializat în Romania de baștină sub marca 365 a Mega Image srl, acest muștar vine foarte bine înarmat să cotropeasca rafturile consumatorului român de bună credință: gust simplu, extrem de agreabil, cantitate mică pentru a nu apuca să „lucreze” prin frigidere, ingrediente „curate”, preț excelent, chiar imbatabil (1 leu/100 g adicătelea 10 lei/kg).

Și pentru că tot am amintit de ingrediente, trebuie să vă marturisesc că nenorocitul are printre componente un E. Dar, spre deosebire de majoritatea produselor neaoșe și chiar de cele cu moț și angoasă de brand, muștarul venit din Serbia a găsit de cuviință să conțină un E bun, apreciat de mii de ani pentru savoare și culoarea-i specifică și, mai nou, pentru calitățile sale de antioxidant și antiinflamator natural: curcuminul sau curcumina.

Curcuminul lucrează în mai multe feluri întâi, protejează împotriva daunelor radicalilor liberi deoarece este un puternic antioxidant Apoi, reduce inflamația prin scăderea nivelurilor histamine și posibil prin creșterea producerii de cortizon natural de către glandele suprarenale. In al treilea rând, protejează ficatul de mai mulți compuși toxici. In al patrulea rând, s-a arătat că reduce aglomerarea trombocitelor, ceea ce îmbunătățește circulația și susține sănătatea cardiovasculară.

Testele au arătat că Curcumin a făcut ca celulele de cancer melanom de piele să se auto-distrugă mai mult printr-un process numit apoptoză. Aceeași echipă de cercetare a descoperit că Curcumin a ajutat la oprirea împrăștierii celulelor cancerului de sân la plămâni la șoareci. Curcumin a suprimat două proteine utilizate de celulele canceroase pentru a fi imortale. Studiile ce evaluează rolul Curcumin în cancer continuă să avanseze rapid. – text preluat de pe Wikipedia

Ingrediente:

Apa
Boabe de mustar alb
Otet
Zahar
Sare
Boabe de mustar negru
Colorant (curcumina)

Așadar, un sos excelent, un muștar surprinzător de bun care dă clasa multor altor muștaruri gustate și plăcute de mine, o adevarată revelație dacă mă gândesc și la preț. Plus că e produs in Serbia. 😉

Recomand 110%!

Sursa foto 1: Mega Image
Sursa foto 2: arhiva personală

UPDATE – noiemrbie 2002

Stimați consumatori cu moderație, aflați de la mine ca s-a prăpădit și acest biet muștar, care era corect ca gust și preț. La ingrediente s-a strecurat perfida gumă xantan și curcumina a fost înlocuită cu riboflavină, adică vitamina B2. Am adăugat guma vedetă a chimiei alimentare la lista de E-uri, care înainte era cuminte. Prețul nu mai e demult un leu ci s-a dublat, urmând trendul creat de dileala mondială pe care o trăim împreună. Producătorul este in realitate același chiar dacă denumirea diferă.

Nota acordată inițial a fost modificată pentru a reflecta realitatea actuală.

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

Surprinzător de bun!

Un muștar surprinzător de bun care dă clasa multor altor muștaruri gustate și placute de mine, o adevarată revelație dacă mă gândesc și la preț.

User Rating: 5 ( 3 votes)


Aditivi: , ,
Marcă:
Producător: ,
Furnizor:
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc