Ketchup Mutti
În februarie 2018, Parmafood Group Distribution a adus pe rafturile retail-ului românesc ketchup-ul Mutti. La fel ca în cazul sosului Sriracha, lansarea / introducerea în piață s-a făcut într-o tacere aproape deplină, discret. Eu l-am dibuit în iulie pe un raft din Carrefour șezând cuminte încadrat strategic de o armată de produse dintr-o ligă inferioară (vezi foto 1). Cunoscând calitatea premium a mărcii Mutti prin prisma altor produse deja prezente în piața de profil de ceva vreme și pe care am avut plăcerea sa le utilizez (roșii pasate, roșii în bulion, etc), nu am pierdut ocazia de a înșfăca urgent un recipient cu noua descoperire și tuleo către domiciliul culinar.
Prima degustare a fost o adevărată plăcere, o revelație chiar, deși mă așteptam să am de a face cu un produs premium, așa cum am spus mai sus. Am fost extrem de plăcut surprins de gustul pregnant de roșii, bine evidențiat de tovărășia condimentelor bine alese, fără zahăr sau sare în cantități excesive. Iar textura, o, textura, este deosebită, reală, plină, sinceră, imposibil de găsit în produse similare! Ce mai, un produs excelent, demn de o apreciere maximă. Până în ziua de azi am avut plăcerea de a consuma trei sticle de ketcup Mutti și pot afirma fără ezitare că impresia generală se menține la același nivel cu cea inițială – extra, mega, ultra! 🙂
Ingrediente:
Pastă de roșii (56%) – din 2,2 kg de roșii se obține 1 kg de ketchup – un raport mai bun decât in cazul dragului ketchup Heinz 😉
Zahăr
Oțet din vin
Apă
Sare
Aromă naturală
După cum se poate observa din lista de mai sus, ingredientele sunt din sfera agreabilă, fără conservanți, coloranți, gume sau alți agenți și chimicale. Aroma aceea naturală sper din tot sufletul să nu fie aromă de tomate. 🙂
După cum se vede din poze, ambalajul este din sticlă și pentru 340 de grame de produs bun veți scoate din buzunar 8,5 lei, adică 24,6 lei/kg (de 3 ori mai mult decât în cazul Heinz comercializat în recipient de plastic de 1 kilogram, dar investiția merită cu vârf și îndesat). Recomand 102%!
Sursa foto cover: site producător
Sursă foto 1-4: arhiva personală
Evaluare autor
Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț
Excelent!
Un ketchup excelent, complet, simplu și sincer, cu o textură deosebită, reală.
Aditivi: fără aditivi alimentari
Marcă: Mutti
Producător: Mutti S.p.A.
Furnizor: Carrefour
Distribuitor: Parmafood Group Distribution srl
Proveniență / origine: Italia
Si pasata la borcan de la Muthi este cea mai buna de pe piata, singura fara acid citric, iar gustul este foarte bun, nu este metalic ca la Cirio (pasata de la borcan) care are si acic citric. Noi o folosim la pizza 🙂
Greu de găsit acest ketchup (doar ocazional pe la Carrefour), cu toate că nu e cel mai bun (după părerea mea). Cel mai bun din categoria premium este Rubra, făcut de Cirio însă din păcate se găsește (din an în paști) doar la magazinul de produse italienești Supermercato. Culmea este că gustul este asemănător cu cel al ketchup-ului românesc produs la Fetești în perioada comunistă… și pe atunci făceam nazuri.
Însă dacă nu găsim de-astea premium 🙂 ne putem mulțumi cu Hellmann’s Mild Ketchup care este relativ acceptabil.