Rețete culinare bune și foarte bune

Dovlecei zucchini rotunzi umpluți – rețetă gustoasă cu carne și legume din plin

Buni, buni de tot, o să-mi mulțumiți! Cu plăcere! :)

Am tot cumpărat în ultimele veri dovlecei zucchini rotunzi din Carrefour. Sunt crescuți local, în mănoasele soluri dacice și sunt chiar gustoși, dar, mai ales, sunt rotunzi fiind astfel foarte potriviți pentru a fi umpluți.

Ca să nu o lungim inutil, rețeta este mai jos, mult succes și poftă bună!

Ingrediente pentru dovleceii zucchini rotunzi umpluți (4 porții)

  • 4 dovlecei zucchini rotunzi
  • 300 g carne tocată de vită sau amestec vită-porc
  • o ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • un ardei gras roșu
  • un morcov
  • 100 g orez cu bob rotund (de preferat)
  • 2 roșii medii sau 1 conservă mică de roșii tăiate
  • o lingură de bulion
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un ou
  • o linguriță de cimbru uscat
  • o linguriță de oregano uscat
  • sare și piper după gust
  • o foaie de dafin
  • 50 g parmezan ras (opțional)
  • pătrunjel proaspăt tocat

Instrucțiuni de preparare a gustoșeniei de zucchini rotunzi umpluți

  1. Spală bine dovleceii și taie capacele de deasupra (aproximativ 1-2 cm din partea de sus). Pune deoparte capacele.
  2. Cu ajutorul unei linguri, scoate miezul dovleceilor, lăsând aproximativ 1 cm de margine. Miezul scos se păstrează pentru umplutură.
  3. Toacă ceapa și usturoiul mărunt.
  4. Taie ardeiul gras și morcovul în cubulețe mici.
  5. Toacă miezul dovleceilor scos anterior.
  6. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
  7. Adaugă ceapa și usturoiul, și călește-le până devin translucide.
  8. Adaugă ardeiul gras și morcovul, și gătește încă 5-7 minute.
  9. Adaugă miezul de dovlecei tocat și gătește până când toate legumele sunt moi.
  10. Adaugă carnea tocată și gătește până când își schimbă complet culoarea și lichidul s-a evaporat.
  11. Adaugă orezul și roșiile tocate (sau conserva de roșii), amestecând bine.
  12. Condimentează cu cimbru, oregano, sare și piper după gust.
  13. Lasă compoziția să se răcească ușor, apoi adaugă oul bătut și parmezanul ras (dacă alegi să riști și folosești 🙂 ).
  14. Umple fiecare dovlecel cu amestecul de carne și legume.
  15. Pune capacele dovleceilor deasupra pentru a le acoperi.
  16. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  17. Așază dovleceii umpluți într-un vas / tavă de copt, adaugă puțină apă (aproximativ 1 cm) amestecată cu o lingură de bulion în vas și pune și foaia de dafin în lichid.
  18. Acoperă vasul cu hârtie de copt și peste ea pune folie de aluminiu și coace dovleceii timp de 30 de minute.
  19. Îndepărtează foaia de copt și folia de aluminiu și coace încă 15-20 de minute sau până când dovleceii sunt moi și umplutura este bine gătită.
  20. Scoate dovleceii din cuptor și lasă-i să se răcească ușor înainte de servire.
  21. Decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și servește dovleceii calzi.

Să ne fie de foarte bine!


Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc