Tzatziki gustos, o rețetă sirtaki

Bun și prietenos cu consumatorul!

Tzatziki își are originile simple, dar sublime, în gastronomiile greacă și turcă (cacık, tarator) și poate reprezenta în egală măsură o salată, un sos viu și voios sau o garnitură echilibrată. Este un amestec inspirat, răcoritor și inegalabil ca savoare în zilele fierbinți (sau nu) de primăvară, vară, toamnă, iarnă, iar aceasta-i este rețeta. 🙂

Ingrediente pentru un tzatziki bun

Opționale bune pentru un tzatziki super

Mod de preparare a celui mai bun tzatziki

  1. Castraveții se spală (normal, nu?), se curăță de coajă, se taie cubulețe mici sau mari, după gust, chef și îndemânare, se presară cu vreo două-trei prafuri de sare și se la scurs într-o sită (partea asta e opțională, dar elimină apa în exces care ar putea bălti în castron după statul la frigiderozaur).
  2. După 10 – 15 minute, se pun într-un vas incăpător, se adaugă uleiul de măsline, piper după gust, iaurtul, usturoiul pisat și se amestecă. Obținem astfel un tzatziki cumsecade care se pune la frigider și se consumă cu încântare regească când s-a răcit îndestulat.

Alte variante ale retețetei

La amestecul de mai sus se mai pot adăuga frunze de mentă (frunze proaspete tăiate mărunt), otet sau lămâie, sau chiar marar, că nu strică, ba dimpotrivă – vezi foto de mai sus.

Sa ne fie de bine!

cg2011

Exit mobile version