Ciulama de pui cu ciuperci – rețeta aia bună-bună

De vis, literalmente! 🥘👌

Ciulamaua de pui cu ciuperci este un preparat tradițional românesc, gustos și sățios. În cele de mai jos ai rețeta simplă și corectă a ciulamalei de pui, fără briz-brizuri inutile.

Ingredientele necesare pentru cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci

Modul de preparare a ciulamalei de pui cu ciuperci

  1. Spală pieptul de pui și taie-l cubulețe.
  2. Curăță ciupercile și taie-le felii sau cum preferi.
  3. Curăță și toacă mărunt ceapa.
  4. Într-o cratiță potrivită, încălzește 2 linguri de ulei și adaugă bucățile de piept de pui. Gătește-le până devin albe și ușor rumenite.
  5. Adaugă ceapa tocată și continuă călirea împreună până când ceapa devine translucidă.
  6. Adaugă ciupercile feliate, acoperă oala cu un capac și gătește totul împreună până ciupercile își lasă apa și se înmoaie. Pune un praf de sare pentru a ajuta la eliberarea apei din ciuperci.
  7. Într-o altă cratiță, încălzește o lingură de ulei (sau unt) și adaugă făina. Amestecă rapid pentru a nu se arde, până când făina capătă o culoare aurie deschisă.
  8. Adaugă treptat laptele, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Poți folosi un tel pentru a face acest lucru mai eficient.
  9. Adaugă și supa de pui (sau apa) treptat, continuând să amesteci până obții un sos omogen și gros.
  10. Adaugă amestecul de pui și ciuperci în sosul de ciulama. Amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 10-15 minute, până când toate ingredientele sunt bine combinate și ciulamaua are consistența dorită.
  11. Potrivește de sare și piper după gust.
  12. Oprește focul și adaugă mărarul tocat fin, amestecă bine.
  13. Pune la masă ciulamaua de pui cu ciuperci caldă, alături de mămăligă, pâine proaspătă sau orez.

Sfaturi și informații neprețuite

Să ne fie de bine!

Exit mobile version