Rețete culinare bune și foarte bune

Mușchi de vită Wellington – rețetă regală

Pentru aceia dintre noi care chiar ne respectăm în timpul liber! 🇬🇧

Mușchiul de vită Wellington este un preparat culinar clasic, considerat a fi o emblemă a bucătăriei britanice. Numele său este un omagiu adus lui Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, unul dintre cei mai renumiți generali și politicieni britanici din secolul al XIX-lea, cunoscut pentru victoria sa în bătălia de la Waterloo.

Culoarea, aroma și gustul bogat al mușchiului de vită Wellington îl fac un preparat rafinat, fiind compus din mușchi de vită îmbrăcat într-o crustă de foietaj, umplut cu un amestec gustos și aromatic de ciuperci, șuncă sau pancetta și, uneori, chiar foie gras. Această combinație de ingrediente oferă o experiență culinară sofisticată și delicioasă, fiind un simbol al eleganței gastronomice.

Alte recomandări

Ingrediente pentru mușchiul de vită Wellington

  • o bucată de mușchi de vită / vițel (aproximativ 800g – 1kg)
  • 500g ciuperci, tocate fin
  • 200g șuncă sau pancetta, tăiată subțire
  • 200g aluat foietaj
  • două linguri de unt
  • două linguri de ulei de măsline
  • doi căței de usturoi, mărunțiți
  • o ceapă, mărunțită
  • o linguriță de cimbru uscat
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • un ou, bătut (pentru a unge foietajul)

Instrucțiuni de preparare a celui mai bun mușchi de vită

  1. Ritualul pregătirii mușchiului de vită
    • Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Se rumenește mușchiul de vită pe toate părțile timp de aproximativ 2-3 minute pentru a sigila sucurile. Se scoate din tigaie și se lasă să se răcească.
    • În aceeași tigaie, se adaugă untul și se călesc ciupercile, ceapa și usturoiul timp de aproximativ 5-7 minute sau până când lichidul de la ciuperci se evaporă complet. Se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se lasă compoziția deoparte să se răcească.
  2. Asamblarea minunii

    • Se întinde foietajul pe o suprafață curată și se așază fâșiile de șuncă sau pancetta peste ea.
    • Se împrăștie uniform compoziția de ciuperci peste șuncă.
    • Se așează mușchiul de vită răcit în mijlocul foietajului și se rulează strâns, astfel încât să acopere complet mușchiul.
    • Se înfășoară bine în folie de plastic și se pune la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  3. Coacerea capodoperei

    • Se preîncălzește cuptorul la 200°C.
    • Se scoate mușchiul de vită Wellington (putem deja să-l numim astfel) din frigider și se îndepărtează folia de plastic.
    • Se așază pe o tavă de copt și se unge cu ou bătut pentru a obține o crustă aurie.
    • Se coace în cuptor timp de aproximativ 35-40 de minute pentru un mușchi de vită mediu-rare. Se poate ajusta timpul de coacere în funcție de preferințele individuale pentru prepararea cărnii.
  4. Servirea fastuoasă

    • Se lasă mușchiul de vită Wellington să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a fi tăiat în felii.
    • Se servește cald, alături de garnituri precum cartofi gratinați, sparanghel sau o salată verde proaspătă.

Această rețetă clasică de mușchi de Vită Wellington va impresiona cu siguranță invitații la masa de sărbătoare sau orice ocazie specială, fiind o combinație perfectă între gustul bogat al cărnii de vită și crocantul delicios al crustei de foietaj.

Să ne fie de bine!


Aditivi: ,
Producător:
Proveniență:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Diva
Diva
11 aprilie 2024 23:55

Excelent!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc