Rețete culinare bune și foarte bune

Midii marinate – rețetă gurmandiană

Excelentă, vă spun cu mâna pe inimă! ❤️

Midiile marinate sunt o delicatesă foarte apreciată în existența mea culinară și în diversele multe bucătării ale lumii, perfecte ca aperitiv sau ca element proteic gustos în salate sau în paste.

Vă împărtășesc în cele de mai jos o rețetă simplă și delicioasă pentru a pregăti midii marinate acasă.

Ingrediente necesare pentru cele mai bune midii marinate

  • 1 kg de midii proaspete
  • 2-3 căței de usturoi
  • 100 ml de ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • o linguriță de coajă rasă de lămâie
  • o linguriță de boia de ardei dulce
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare și piper boabe, după gust și preferință
  • un ardei iute tocat fin sau fulgi de ardei iute (opțional)
  • pătrunjel proaspăt tocat (opțional, dacă-l folosești nu mai pui dafin)

Instrucțiuni de preparare a celor mai bune midii marinate

  1. Curățarea midiilor
    • Verifică midiile și elimină cele care sunt sparte sau deschise și nu se închid atunci când le bați ușor.
    • Curăță exteriorul midiilor sub un jet de apă rece. Folosește un cuțit mic sau o perie pentru a îndepărta algele sau alte impurități de pe cochilii.
    • Smulge byssus-ul (un soi de filamente care ies din cochilie) cu talent, lasă midiile fără barbă! 🙂
  2. Gătirea midiilor
    • Într-o oală mare, adaugă puțină apă (aproximativ o cană) și adu-o la fierbere.
    • Adaugă midiile în oală, acoperă cu un capac și lasă-le să fiarbă pentru 5-7 minute, până când se deschid. Agită oala din când în când.
    • Scoate midiile din oală și lasă-le să se răcească puțin. Elimină midiile care nu s-au deschis.
    • Decojește midiile cu grijă, păstrând doar carnea și eliminând cochiliile.
  3. Pregătirea marinadei
    • Într-un bol mic, amestecă cu blândețe uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat sau frunzele de dafin (nu ambele, am eu o teorie și o explic doar la cerere), boiaua de ardei, sarea, piperul și, dacă te încumeți, ardeiul iute.
    • Amestecă bine toate ingredientele pentru a se combina toate aromele la superlativ.
  4. Marinarea midiilor
    • Pune carnea de midii într-un recipient comod sau borcan cu capac.
    • Toarnă marinada peste midii, asigurându-te că sunt bine acoperite.
    • Acoperă recipientul și lasă-l la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, ideal peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă bine.
    • Cine rezistă mai mult de o noapte cu minunăția asta în frigider, nu are decât de câștigat.
  5. Servirea
    • Servește midiile marinate ca aperitiv, alături de pâine proaspătă sau prăjită.
    • De asemenea, le poți folosi în salate, paste sau alte feluri de mâncare (vorbim în curând mai pe îndelete șî despre acest aspect important).

Să ne fie de bine!


Producător:
Proveniență / origine: , ,

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc