Rețete culinare bune și foarte bune
Supă cremă de linte – rețeta lui Melinte
Pentru că prea nu se vorbește despre acestă bună leguminoasă
Pentru că tot am povestit puțin mai devreme despre linte, iată în cele ce urmează mai jos o rețetă excelentă de supă cremă de linte, puțintel exotică de felul ei și care mie unul îmi place mult mai mult decât orice variantă clasică.
Ingrediente pentru cea mai bună supă cremă de linte
- o ceapă mare, tocată
- doi morcovi, curățați și tăiați cubulețe
- doi căței de usturoi, mărunțiți
- două căni (aproximativ 400 g) de linte uscată (de preferat maro), spălată și scursă
- un cartof, curățat și tăiat cubulețe
- o rădăcină de țelină, curățată și tăiată cubulețe
- un litru de supă clară / stoc de legume sau de pui (ori mai mult, în funcție de consistența dorită)
- o linguriță de boia de ardei dulce
- o linguriță de curcuma
- sare și piper după gust
- două linguri de ulei de măsline
- o frunză de dafin
- o jumătate de cană de smântână bună (opțională, dar recomandată)
- crutoane sau semințe prăjite (opționale)
Instrucțiuni de preparare a celei mai bune supe cremă de linte
- Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin translucide.
- Adăugați morcovii, cartoful tăiat și rădăcina de țelină. Căliți-le pentru aproximativ 5 minute sau până când încep să se înmoaie.
- Adăugați lintea și amestecați bine pentru a se îmbina cu celelalte ingrediente.
- Turnați supa de legume sau supa de pui peste găteala din oală. Adăugați frunza de dafin. Lăsați supa să fiarbă, apoi reduceți focul și lăsați-o să fiarbă în continuare la foc mic, acoperită, timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când lintea și legumele sunt complet fierte și moi.
- Îndepărtați frunza de dafin și utilizați un blender vertical pentru a mixa supa până obțineți o consistență cremoasă. Dacă preferați o consistență mai grunjoasă, puteți păstra câteva linguri de linte întreagă înainte de a mixa, adăungându-le ulterior în supa cremă.
- Adăugați boiaua de ardei dulce, curcuma, sare și piper după gust. Ajustați condimentele după preferință.
- Lăsați supa să fiarbă încă 5-10 minute pentru a se îmbina aromele.
- Dacă doriti, adaugați smântână pentru a da o notă catifelată, blândă și amestecați bine.
- Serviți supa cremă de linte în boluri, decorată cu crutoane sau semințe prăjite, dacă doriți s-o faceți cu adevărat instagramabilă. 🙂
Să ne fie de foarte bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Proveniență / origine: India